Aydın'da üretiliyor Konya'da satılıyor

Aydın'da üretiliyor Konya'da satılıyor

Aydın'da incir hasadının geçtiğimiz aylarda başlamasıyla birlikte Konya'da da taze incirler tezgahtaki yerini aldı. Fiyatıyla da uygun olan incir, vatandaşın dikkatini çekiyor.

İncir satışı yapan Nurullah Demircan isimli bir esnaf, “Bu yıl ilk incir ürünleri Haziran ayında çıkmaya başladı. Biz de Aydın'daki üreticilerinden inciri alarak Konya'da satıyoruz. İncirin Konya'daki fiyatı 3.50-7 lira arasında değişiyor. Bundan böyle kasım ayının on beşine kadar sofralarımızda taze incir tüketebileceğiz. Taze incir sevenlerin bundan böyle yaklaşık beş ay, beş bucuk ay taze incir var diyebiliriz. Sağlığa olan zararı ve tadı dolayısıyla incir, mutfaktaki yerini koruyor" dedi.

Siyah orak incir çeşidinin fiyatının yüksek olduğunu söyleyen Demircan, "Haziranın ilk iki haftası içerisinde hasat edilen siyah orak çeşidimiz erkenci çeşitlerden ve şu aşamada pazar değeri en yüksek çeşitlerden. İhracat açısından pazar açısından çok şanslı. Yılda iki ürün vermesi dolayısıyla verimli bir çeşit. İkinci ürün de normal diğer çeşitler gibi ağustos başında olgunlaşıyor. Verimliliği güzel, kaliteli bir çeşit. Tüketici tercihlerine bağlı olarak şeker oranı daha düşük. Gurbetçiler de yoğun ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.