Aydın Doğan, Terör Savcısına İfade Verdi

Aydın Doğan, Terör Savcısına İfade Verdi

Yedi yıl sonra raftan indirilen Petrol Ofisi Anonim Şirketi (POAŞ) ile ilgili soruşturma dosyası kapsamında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan önceki gün terör savcısına ifade verdi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Adem Meral, Doğan Grubu yöneticilerinin de aralarında olduğu kişilere “örgütlü kaçakçılık” suçlaması yöneltiyor.

Savcı Meral, POAŞ'ın bazı işlemlerinde Gümrük Vergisi'ni eksik ödeme amaçlı yasal olmayan işlemler yapıldığı iddiasıyla soruşturma yürütüyor. Bu kapsamda daha önce de bazı gümrük yetkililerinin ifadesi alınmıştı.

2008 döneminde POAŞ'ta yetkili olan Aydın Doğan'ın kızı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner'in de “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alındı. 8 Temmuz'da ifade veren Hanzade Doğan Boyner, faaliyetlerini yasalara uygun bir şekilde yürüttüklerini belirterek, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili suçlamaları reddetmişti. Aynı soruşturma kapsamında geçtiğimiz önceki gün de (pazartesi günü) Aydın Doğan şüpheli sıfatıyla savcılıkta ifadesi alındı. Aydın Doğan, sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcı Adem Meral'e ifade verdi. Yaklaşık 3 saat boyunca savcının sorularını cevaplandırdığı iddia edilen Doğan'ın kendisine yöneltilen kaçakçılık iddialarını reddettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.