AYD listeye damga vurdu

AYD listeye damga vurdu

Dünyanın önde gelen otomotiv yedek parça üreticilerinden Aydınlar Yedek Parça (AYD), ilk bin ihracatçı firma arasında 175. sıraya yükselirken, Konya’da da ihracatta birinci oldu.

Süspansiyon ve direksiyon parçaları üretiminde dünya lideri olan (AYD) Türkiye’nin ilk bin ihracatçı firmaları arasında 175. sıraya yükseldi. 2015 yılında 218. sırada yer alan AYD (S.S.P. Otomotiv) 2016’yı 175. sırada tamamladı. Firma sektör sıralamasında da 27. sırada yer aldı. Firmanın 2016 yılı ihracat tutarı ise 77 milyon 770 bin dolar oldu. AYD, Konya’nın da en fazla ihracat yapan firması oldu. Aylık 3 milyona yakın parça üreten firma, sektördeki yatırım ve dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine tedarik sağlayan AYD, bir kez daha altın harflerle yazdırdı. Konya’daki entegre üretim tesislerinde üretilen parçalar Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Güney Amerika, Afrika, Avrupa, Asya kıtalarında en fazla tercih edilenler arasında yer alıyor.

ZİRVEYE İLERLİYORUZ

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, milli ve yerli üretime kaktı sağlamak amacıyla adeta seferber olduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti bayrağını dünyada gururla dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aydın, “Direksiyon ve süspansiyon parçaları üretiminde dünya lideri olan firmamız, başarılarına devam ediyor. ISO 500’de yükselişini sürdüren AYD, ihracatçı firmalar listesinde de adım adım zirveye ilerliyor. Firmamız, bin ihracatçı firmanın yer aldığı listede 77 milyon 770 bin dolarlık tutarla 175. sıraya yükseldi. Bu başarı, ülkemizin başarısı. Biz her zaman şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı milli bir görev olarak üstlendik. Ve çalışmalarımızı her daim bu düsturla yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.