Filiz Eryaşar

Filiz Eryaşar

Ayaklar altına alınan insanlığımız

Ayaklar altına alınan insanlığımız

İnsanlarımıza ne oldu? Bu kadar mı vicdandan uzak, bu kadar mı acımasız olduk? Neden bu kadar canileştik? Bizi bizden ayıran hayvanlardan ayıran özelliğimiz neydi?

*

Bence aynı düzeydeyiz evet-evet biraz ağır olacak ama, hayvanlara bile hakaret etmiş olacağım.. Yazık bu millete, yazık bu çocuklara ne suçu vardı ha! Çok mu açtınız? çok mu edepten yoksundunuz? 20 yaşındaki bir kıza bunu yaptınız? Tek suçu sizin aracınıza binip evine gitmek istemesi miydi? Bunların suçlusu edepten, ahlaktan mahrum olmamız. Bu ülkede düşündüğümüzden daha çok cahil insan var, kitap defter, cehaleti değil ama bu vicdan cehaleti, iyilik cehaleti, insanlık cehaleti..

*

Toplumca aklımıza belki şu gelebilir. Canım kesin açık saçık giyinmiştir ondan olmuştur? diye gelebilir... İnanın o otobüse çarşaflı bir bayan da binseydi o cani yapacağını yapardı çünkü şeytan girmiş aklına bir kere nefsine uymuş bir kere.. Bunlar hep çocuğumuzu yetiştirme şeklinden doğuyor.. Daha çocuk küçükken başlıyoruz, hadi oğlum bir söv dayına, hadi oğlum bir küfür et demelere..

*

İlk önce eğitim ailede başlıyor sonra da okulda devam ediyor.. Gerçi şunu da diyebilirim ki! ABD standartları altında verilen Din Kültürü Dersleri sonucu buralara geldik.. Ve TV dizilerimizin de katkısı var tabi ve ben diyorum ki; Bu gençlik “Pis Yediliyle” büyüdü, “Aşk-ı Memnuyla” olgunlaştı, “Fatma Gül’ün suçu ne?” ile de yok oldu maalesef..

*

Muhabir soruyor zanlının annesine neden çocuğunuz bu hale geldi diye? Anne cevap veriyor aile içinde başladı yani ailede şiddeti gördü ve uyguladı.. Cumhurbaşkanımız hep diyor ya en az üç çocuk diye, üç çocuktan ziyade bu aileler nasıl yetiştiriyor bu çocukları, nasıl eğitim alıyor diye bir bakmalı..

*

Üç çocuk yapın demesi kolay Cumhurbaşkanım, ama sonrası olay değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Eryaşar Arşivi
SON YAZILAR