Avusturya'da Kabine Revizyonu

Avusturya'da Kabine Revizyonu

Avusturya’da başbakan yardımcısının istifası, kabinede değişikliğe neden oldu. Maliye Bakanlığı görevini de yürüten koalisyon ortağı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) lideri ve Başbakan yardımcısı Michael Spindelegger’in istifası ile...

Avusturya’da başbakan yardımcısının istifası, kabinede değişikliğe neden oldu. Maliye Bakanlığı görevini de yürüten koalisyon ortağı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) lideri ve Başbakan yardımcısı Michael Spindelegger’in istifası ile 3 koltuk birden boş kalmıştı.

Vergi reformu tartışmalarının Spindelegger’in istifası ile sonuçlanmasının ardından ÖVP’nin yeni lideri, Bilim ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner oldu. Mitterlehner, aynı zamanda başbakan yardımcılığı görevini üstlendi. Mitterlehner'in Başbakan Yardımcısı olması ile Bilim ve Ekonomi Bakanlığı’nda oluşturulan müsteşarlık makamına 'Julius Raab' adlı düşünce kuruluşu başkanı Dr. Harald Mahrer getirildi. Gözlerin üzerinde olduğu maliye bakanlığı görevi ise ÖVP’li politikacı Hans Jörg Schelling’e verildi. Kamuoyunda uzun süredir tartışılan vergi reformu ve batık banka konularında Schelling’in yoğun bir mesai yapması bekleniyor.

YENİ MECLİS BAŞKANI BELLİ OLDU

Spindelegger’in istifasının neden olduğu değişikliklerin yanı sıra vefat eden Meclis Başkanı Barbara Prammer'in görevini de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Doris Bures üstlendi. Bures ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini Sağlık Bakanı Alois Stöger'e devretti. Son olarak ise Stöger'den boşalan Sağlık Bakanlığı koltuğuna Sabine Oberhauser getirildi.

Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından dün kabul edilen yeni kabine üyeleri görevlerine başladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.