Avukat Ataol: Müvekkillerimize ‘terörist’ Şeklinde Hitap Ediliyor

Avukat Ataol: Müvekkillerimize ‘terörist’ Şeklinde Hitap Ediliyor

Sahur vakti gözaltına alınan Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin avukatı Hüseyin Ataol, gözaltında bulunan polislere sistematik işkence uygulandığını söyledi. Ataol, “Operasyonu gerçekleştirilen birimin başındaki müdür...

Sahur vakti gözaltına alınan Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin avukatı Hüseyin Ataol, gözaltında bulunan polislere sistematik işkence uygulandığını söyledi. Ataol, “Operasyonu gerçekleştirilen birimin başındaki müdür müvekkillerimize ‘terörist’ şeklinde hitap ederek psikolojik baskı altına almaya çalışıyor. Kelepçeleme ve evlerine gece yarısı baskın yapılması da işin ayrı bir boyutu.” dedi.

Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin aileleri ve avukatı Hüseyin Ataol İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Aileler, 'ellerine pahalı saat takılmayan kollara kelepçe takılır’, ‘Helal lokma sıfırlanmaz’, ‘Onlar casus değil casus avcısı’, ‘Polisin yakaladığı hırsızlar dışarıda hırsızı yakalayan polis içeride’ yazılı dövizler taşıdı. Açıklamalarda bulunan Avukat Hüseyin Ataol, yapılanların Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi. “Havuz medyasında ortaya atılan 7 bin kişinin dinlediği iddialar gerçek dışıdır.” diyen Ataol, “Yeni il dışından geldikleri ve müvekkillerimin teslim olacağı bilinmesine rağmen müvekkillerimin kaçtığı yönünde yalan haberler yapılmıştır. Tüm bu girişimler kamuoyunun algısını yönlendirmeye matuf iftiralardır.” ifadelerini kullandı.

Müvekkilleri ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde bilgi veren Ataol, “İftarda verilen yemeğin çok kısıtlı ve yetersiz olduğu geçmişte örgüt üyelerine dahi dışarıdan yemek söylemelerine izin verilirken müvekkillerimize izin verilmediğini öğrendik. Bazı müvekkillerimiz zorunlu ve acil olmamasına rağmen özellikle sahur vaktinde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.” şeklinde konuştu.

Operasyonu gerçekleştirilen birimin başındaki müdürün müvekkillerine ‘terörist’ şeklinde hitap ettiğini vurgulayan Ataol, şöyle devam etti: “Psikolojik baskı altına almaya çalışıyor. Kelepçeleme ve evlerine gere yarısı baskın yapılması da işin ayrı bir boyutu. Tüm bu uygulamalar birlikte değerlendirildiğinde müvekkillerimize yönelik sistematik bir işkence uygulandığı apaçık ortadadır. “

Operasyonun İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği mezalim sonrası çıktığını kaydeden Ataol, "17-25 Aralık operasyonlarında ortaya çıkarılmış yolsuzluk ve rüşvet kanılarının üstünü örtme çabası olduğu kanaatindeyiz. Bakanlarla ilgili fezlekenin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen meclis ve halkla paylaşılmaması en açık örneğidir.” diye konuştu.

İçerisinde amir ve memurların olduğu 22 kişinin adliyeye sevk edildiğini kaydeden Ataol, "Bu akşama kadar 100'e yakın arkadaşımız burada ifade vermeyi reddetti. Savcılıkta daha rahat ifade vereceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.