Avrupa'daki yaşlıların sofralarına Türkiye'den katkı…

Avrupa'daki yaşlıların sofralarına Türkiye'den katkı…

Avrupa nüfusunun hızla yaşlanması beraberinde başka sorunları da gündeme getiriyor.

Avrupa nüfusunun hızla yaşlanması beraberinde başka sorunları da gündeme getiriyor. Araştırmalar, nüfusun önemli bir bölümünün ileri yaşlarda yetersiz beslenmeden dolayı güç kaybına uğradığını ve bakıma muhtaç hale geldiğini gösteriyor. Marketlerde satılan birçok gıda ürününün ambalajlarının yaşlıların kullanımına uygun olmaması, ısırma ve çiğneme gücündeki azalmadan dolayı yaşlıların seçici davranmaları ve tükettikleri gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri almamaları, yetersiz beslenmenin sebepleri olarak sayılıyor.

İşte bu ciddi soruna çözüm üretmek amacıyla, Fransız Ulusal Gıda Araştırmaları Enstitüsü’nün liderliğinde, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 7 farklı ülkeden toplam 26 katılımcı birlikte çalışmaya karar verdi. 4 yıl sürmesi planlan projenin finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanacak.

Türkiye'den Aileden Biri Grubu’nun katıldığı projeyi, grubun yöneticilerinden Ferhat Şayeste anlatıyor: “Proje kapsamında tüm ülkelerde evde, ve çatısı altında bulunan yaşlılarla anket yapılacak, her ülke özelinde, o ülkenin yaşlılarının tercihleri araştırılacak ve genel olarak ihtiyaçlar belirlenecek. Anketlerden elde edilecek bulgularla, yaşlıların hem keyifle hem de kolaylıkla tüketebileceği meyve ve sebze bazlı gıdalar geliştirilecek. Tabii en önemlisi bu gıdaların vitamin ve mineraller açısından zengin olmaları…”

2005 yılından bu yana, uzun dönemli bakım alanında faaliyet gösteren Aileden Biri Grubu yaşlılara, hastalara ve engellilere evde ve kurumda bakım hizmetleri sunuyor. konusunda uzman şirketin bünyesinde, doktor, hemşire ve hastabakıcılarla birlikte psikologlar görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.