Avrupa'da kazandı, hayvancılığa yatırdı

Avrupa'da kazandı, hayvancılığa yatırdı

Önemli teşviklerin verildiği tarım ve hayvancılık sektörü birçok yatırımcının ilgisini çekiyor.

Önemli teşviklerin verildiği tarım ve hayvancılık sektörü birçok yatırımcının ilgisini çekiyor. Tarım ve hayvancılığa bugün, geleceğin sektörü olarak bakılıyor. Son dönemde hayvancılığa yatırım yapanların arasına gurbetçiler de girdi.

Son dönemde değerlenen işler arasında kuşkusuz tarım ve hayvancılık ilk sırada yer alıyor. Eskiden işadamları yatırım yapılacak alanlar arasında tarım ve hayvancılığı saymazdı. Bugün pek çok işadamı bu alana yatırım yapıyor. Bu alanın cazibesini artırmasının en önemli sebebiyse kuşkusuz dünya nüfusunun hızla artıyor olması. Tarımsal alanların daralması, su kıtlığı, tarımsal üretime önem verilmemesi, küresel ısınma gibi nedenler de yatırımcıların bu alana ilgisini yükseltiyor. Hatta bu alana, geleceğin sektörü olarak bakılıyor. Artan teşvikler de sektörün cazibesini artırıyor. Gurbetçiler de son dönemde hayvancılığa yatırım yapmaya başladı. Mehmet Büyükyorulmaz isimli gurbetçi, Avrupa'dan kazandığını hayvancılığa yatırdı. Baba mesleğini 30-40 yıl aradan sonra sürdürmek isteyen Mehmet Büyükyorulmaz, Danimarka'da yaptığı birikimi Türkiye'de yatırıma dönüşütürüyor. Yaklışık 30 yıldır Norveç'te yaşayan Fehmi Kaplan isimli gurbetçi de, hibe desteğini alarak çiftlik kurmayı planlıyor.

BİRİKİMİNİ HAYVANCILIĞA YATIRDI

Hayvancılık sektörünün büyük ilgi çektiğini belirten Büyükyorulmaz, "Uzun süredir Danimarka'da yaşıyorum. Biraz birikim yaptım ve köyüme döndüm. Birikimimi hayvancılığa yatırdım. 40 dana aldım. Danalar bana yaklaşık 80 bin liraya mal oldu. Baba mesleği. Yabancı olduğum bir meslek değil. Eski ağılımızı yeniliyorum" dedi.. Tarım ve hayvancılığı bir arada yürüteceğini de belirten Büyükyorulmaz, "Babadan kalma tarlalarımız da var. Tarlalar sayesinde hayvanlara yem temini yapacağız" diye konuştu. Avrupa'da modern tarımını yapıldığını belirten Büyükyorulmaz, "Bizim imkanlarımız kısıtlı. İmkan olsa biz de modern tarım yaparız" ifadelerini kullandı.

HİBE DESTEĞİ İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Hayvancılık sektörünün hızla geliştiğini, sektörün yatırımcıların iştahını kabarttığını belirten Fehmi Kaplan da, "Bugün yüzde 60-75'i bulan hibe desteği var. Bu desteklemelerden faydalanıp Cihanbeyli'nin Yunlukuyu köyünde bir çiftlik kurmak istiyorum. Köyde zaten tarım arazilerim var. Bu arazilerden birine bir çiftlik kuracağım. Projeyi hazırlıyoruz. Proje kabul olursa bir çiftlik kurup hayvancılık sektörüne adım atacağız. Geleceği olan bir alan. Sarayönü'ndeki tesisleri gezdim. Oradaki çiftlikleri örnek alıyorum. Teşvikler yatırımcıların işini kolaylaştırıyor. Modern bir tesis inşa edeceğiz" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.