'Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı arttı'

'Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı arttı'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç (fotoğrafta), Konya ziyareti kapsamında, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Batı ülkelerinde, özellikle de Avrupa'da seçimler münasebetiyle ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı arttı. Oralarda da insanımıza gidip hak arama yollarını anlatacağız." dedi.

Malkoç, Konya ziyareti kapsamında, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Malkoç, burada yaptığı açıklamada, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) ana görevinin, vatandaşların idarenin işleyişiyle ilgili şikayetleri üzerine denetim yapmak olduğunu söyledi.

KDK'nin çok geniş bir alanda çalışmalar yürüttüğünü belirten Malkoç, "Her türlü müracaatı alıyor, inceliyor, araştırıyor ve karar veriyoruz. Kurumumuzu tanıtmak, vatandaşlarımızın, sıkıntılarını, dertlerini, sorunlarını dinlemek üzere illerde programlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha önce Antalya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa ve Trabzon'da program yaptıklarını dile getiren Malkoç, programlarda ilin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldiklerini anlattı.

Malkoç, bu programlarda kurulan serbest kürsüde, herkesin talebini, derdini, sorununu ve varsa şikayetini dinlediklerine işaret ederek bütün şehirleri dolaşarak bu buluşma programlarını yurdun tamamında gerçekleştirmek istediklerini iletti.

- "Avrupa'da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı arttı"

KDK'nin uluslararası faaliyetlerini de sürdürdüğünü dile getiren Malkoç, şunları kaydetti:

"Batı ülkelerinde, özellikle de Avrupa'da seçimler münasebetiyle ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı arttı. Oralarda da insanımıza gidip hak arama yollarını anlatacağız. Oradaki ombudsmanlarla da temasa geçip, ombudsmanlığa nasıl müracaat edeceklerini onlara da anlatacağız, yardımcı olacağız."

Konuşmanın ardından Malkoç, Vali Canbolat'tan Konya'da yürütülen projelere ilişkin bilgi aldı. Ziyaret sonunda Malkoç, Vali Canbolat'a KDK tarafından hazırlanan yayınları hediye etti.

Canbolat da Malkoç'a ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.