Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'ndan Kobani’ye Destek

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'ndan Kobani’ye Destek

Brüksel'de dün başlayan Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Yönetim Kurulu toplantısı bugün sona erdi. Toplantıda Suriye, Irak ve Kobani’de yaşanan gelişmeler ele alındı. Türkiye'den DİSK Genel Başkanı Kani Beko katıldığı görüşmelerin...

Brüksel'de dün başlayan Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Yönetim Kurulu toplantısı bugün sona erdi. Toplantıda Suriye, Irak ve Kobani’de yaşanan gelişmeler ele alındı. Türkiye'den DİSK Genel Başkanı Kani Beko katıldığı görüşmelerin ardından oy birliğiyle “IŞİD’in Katliamlarını Durdurmak İçin Harekete Geçilmeli ve Bölgeye Uluslararası Yardım Gönderilmeli.” kararı alındı.

ETUC görüşmelerin ardından bir bildiride yayınlandı. Kobani başta olmak üzere Suriye ve Irak’ta yaşananlardan derin endişe duyulduğu belirtilen ETUC bildirisinde, IŞİD’in aylardır bölge halklarına etnik ve dini kökenleri nedeniyle zulmettiğini ve 2 milyondan fazla insanın mülteci haline geldiği de vurgulandı. Ayrıca bildiride ETUC, özellikle kadınların ve yardım kampanyalarında çalışan işçilerin yaşadığı sorunlara vurgu yaparak bütün Avrupa ülkelerini IŞİD katliamlarının durdurulması ve mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılaması için göreve çağırdı.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ile birlikte dayanışma faaliyetleri düzenleyeceğini açıklayan ETUC, bütün tarafları bölgede barış ve istikrar için harekete geçmeye davet etti. Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) da dayanışma faaliyetlerine katılacağını açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.