Avrupa şampiyonası Konya’da başladı

Avrupa şampiyonası Konya’da başladı

Konya’nın 24 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 2014 FIBA Gençler Avrupa Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı.

FIBA Gençler Avrupa Şampiyonası Konya’da başladı.Rixos Otel’de Konya Balo Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Konya Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, FIBA Teknik Komitesi Üyesi ve TBF Operasyonlar Direktörü Emin Balcı, FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile şampiyonada forma giyecek olan takımların teknik, idari ve oyuncu kadroları katıldı.

MUTLU VE GURURLUYUZ

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, “Spor alanında bir çok organizasyon yapan Konya, şimdi de Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Bu nedenle çok büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Konyamızın yetiştirdiği ve tüm dünyanın tanıdığı filozof Mevlana, din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi sevgiyle kucaklar. Bugün Avrupa’nın dört bir yanından gelen siz basketbol camiasına hoş geldiniz diyorum. Bu organizasyonun hazırlanmasında katkısı bulunan Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Şampiyonada mücadele edecek sporculara, idareci ve diğer tüm görevliler de teşekkür ederek, Türkiye Basketbol Federasyonu adına da saygılar sunuyorum” dedi.

BARIŞ VE HOŞGÖRÜNÜN, KARDEŞLİĞİ ŞEHRİ KONYA’YA HOŞGELDİNİZ

Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner ise “Barış ve hoşgörünün, kardeşliği şehri Konya ve güzel ülkemize mücadele etmek için gelen tüm herkese hoş geldiniz diyorum. Şu anda tüm Müslümanlar için kutsal ay olan Ramazanı ayı içerisindeyiz. Böyle bir organizasyonda yine Ramazan sonundaki bayramı birlikte kutlayacağız. Sizler de bu vesileyle Konya’nın mistik havası içinde bunu yaşamış olacaksınız. Bu da sizler için farklı bir deneyim olacak. Yine bu gece Ramazan ayının 27.günü Müslümanlar için Kadir Gecesi. Tüm dünyada savaşların sona ermesi ve barışın gelişmesini diliyorum. Sporun temel felsefesi, barış ve dostluğun gelişmesine katkı sağlamaktır. Bu Ramazan ayında organizasyonun düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Müsabakaların centilmenlik içerisinde oynanmasını ve sakatlık yaşanmamasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

TÜM KATILIMCALARA BAŞARILAR

FIBA Teknik Komiserler Direktörü Ruben Virıvnik de gerçekleştirmiş olduğu konuşmada şunları söyledi: “Konya halkına ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Önümüzdeki turnuva süresinde centilmenlik içerisinde maçların oynanmasını diliyorum”Gerçekleşen konuşmaların ardından Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Erduran, katılımcı takımlara hediye sundu. Açılış töreni, sema gösterisinin ardından tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.