Avrupa para kazandırdı

Avrupa para kazandırdı

Avrupa kupalarında bu sezon Türkiye'yi temsil eden takımlar, yaklaşık 36 milyon avroluk gelir elde etti. Avrupa’da en fazla parayı Beşiktaş kazanırken tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarına katılan Atiker Konyaspor ise yaklaşık 3 milyon 387 bin avro kazand

BEŞİKTAŞ KASAYI DOLDURDU

Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılan Beşiktaş, Avrupa'daki gelirde diğer Türk takımlarını açık ara geride bıraktı. Siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım payı ile grup maçlarında aldığı 1 galibiyet ve 4 beraberlikle toplam 16 milyon 200 bin avroluk gelir etti.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamlayarak son 32 turundan katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde de kasasını doldurmaya devam etti. Çeyrek finale kalan siyah-beyazlılar, aldığı galibiyetlerden ve organizasyonun söz konusu havuzundan elde ettiği gelirle 4 milyon 350 bin avro kazandı. Böylece Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa arenasından elde ettiği toplam gelir 20 milyon 550 bin avroya ulaştı.

FENERBAHÇE'NİN GELİRİ 4,5 MİLYON AVRO

Bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa temsilcisi Monaco'ya elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılan Fenerbahçe ise buradan 680 bin avro kazandı. Sarı-lacivertliler, eleme maçlarının ardından UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak elde ettiği 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile havuzdan aldığı payla yaklaşık 3 milyon 827 bin avro gelir elde etti. Grubundan lider olarak çıktığı için geliri artan Fenerbahçe'nin, son 32 turunda Avrupa'ya veda etmesine rağmen kasasına yaklaşık 4 milyon 507 bin avro girdi.

OSMANLISPOR EN ÇOK GELİR ELDE EDEN İKİNCİ TAKIM OLDU

UEFA Avrupa Ligi'ne eleme maçlarını geçerek katılan Osmanlıspor da grubunda aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberliğin ardından lider unvanıyla son 32 takım arasına kaldı. Avrupa liglerine bu turda veda eden başkent temsilcisi, yaklaşık 7 milyon 12 bin avro gelir elde etti.

 ATİKER KONYASPOR NE KADAR GELİR ELDE ETTİ?

Atiker Konyaspor ise UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katıldı. Bu maçlarda grup maçlarında sadece 1 beraberlik alarak elenen Atiker Konyaspor, özellikle havuz gelirlerinden aldığı payla yaklaşık 3 milyon 387 bin avro kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'ne ön eleme karşılaşmalarında veda eden Medikol Başakşehir ise 480 bin avroluk gelir sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.