Avrupa Birincisi Judocular Abd’de Sahne Alıyor

Avrupa Birincisi Judocular Abd’de Sahne Alıyor

Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nda dört madalya kazanıp, kızlarda birinci olan milli takım, Dünya Şampiyonası’nda sahne alıyor. ABD’nin Florida eyaletinin Fort Lauderdale kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın ilk gününde ‘Avrupa...

Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nda dört madalya kazanıp, kızlarda birinci olan milli takım, Dünya Şampiyonası’nda sahne alıyor. ABD’nin Florida eyaletinin Fort Lauderdale kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın ilk gününde ‘Avrupa Apoletli’ dört judocu mindere çıkacak.

Judoda geçen ay Bükreş’in ev sahipliğinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda kız takımı tarihi bir başarıya imza atmıştı. Dilara Lokmanhekim 48 kiloda altın madalya kazanmış ve ikinci kez Avrupa’nın en iyisi olmuştu. 44 kiloda Melisa Çakmaklı, kendinden yaşça büyük rakiplerini yenerek Avrupa ikinciliği almıştı. Gül Kader Şentürk ve Nesrin Kartal Çetin de bronz madalya kazanmıştı. 40 ülke içinde kızlarda takım halinde birinci sırayı alan milliler, zorlu bir sınava daha çıkıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin Fort Lauderdale kentinin ev sahipliği Gençler Dünya Şampiyonası, 72 ülkeden 521 sporcunun katılımı başlıyor. Avrupa şampiyonası’nda dereceye giren sporcularıdan Dilara Lokmanhekim ve Gül Kader Şentürk 48 kiloda, Melisa Çakmaklı ve Nesrin Kartal Çetin ise 44 kiloda mindere çıkacak ve madalya mücadelesi verecek.

Türkiye’yi, dünya şampiyonasında erkeklerde ise Murat Bektaş temsil edecek. Bu yıl başarılı sonuçlar elde eden Murat, yarın akşam 73 kiloda mindere çıkacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.