Avcı'ya 'Uzmanlar Ve Diğer Öğretim Yardımcıları Neden Ayrı Tutuldu?' Sorusu

Avcı'ya 'Uzmanlar Ve Diğer Öğretim Yardımcıları Neden Ayrı Tutuldu?' Sorusu

MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, "Akademisyen maaşlarında öngörülen iyileştirmelerden uzmanlar ve diğer öğretim yardımcıları neden ayrı tutulmaktadır?" diye sordu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın...

MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, "Akademisyen maaşlarında öngörülen iyileştirmelerden uzmanlar ve diğer öğretim yardımcıları neden ayrı tutulmaktadır?" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM başkanlığı’na soru önergesi veren Semih Yalçın, akademisyen maaşlarındaki iyileştirmeyi öngören yasa tasarısının geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulduğuna işaret ederek, "Ancak bu yasa tasarısında Öğretim yardımcıları olarak adlandırılan araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler ve eğitim öğretim planlayıcılarından, araştırma görevlileri bu düzenlemeden yararlanırken, uzmanlar, öğretim planlayıcıları ve çeviriciler yararlanamamaktadır. Oysaki Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu Kurban Bayramında yaptığı açıklamada tüm akademisyenlere çeşitli oranlarda zam yapılacağını söylemişti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan uzmanların maaşlarındaki iyileştirmelerde yine üniversitedeki uzmanlar hariç tutulmuştur." dedi.

MHP’li Yalçın bu bağlamda Bakan Avcı’ya şunları sordu:

- Akademisyen maaşlarında öngörülen iyileştirmelerden uzmanlar ve diğer öğretim yardımcıları neden ayrı tutulmaktadır?

- Akademisyen maaşlarında artış yapılırken diğer akademik uzman kadrosundaki kamu görevlilerinin de maaşlarında artış yapılmasının ne gibi sakıncaları vardır?

- Önceki yıllarda yapılan uzman maaş artışlarından da mahrum bırakılan üniversitedeki uzmanlarımızın ikinci keredir uğradıkları bu mağduriyeti gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

- Akademisyenlerle birlikte öğretim yardımcıları olarak adlandırılan uzmanlar, çeviriciler ve öğretim planlayıcılarının da maaşlarında artış yapmayı düşünüyor musunuz?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.