Avcı: Fişleme İddiası İçin Başbakanlık Teftiş Kurulu'na Mektup Yazdım

Avcı: Fişleme İddiası İçin Başbakanlık Teftiş Kurulu'na Mektup Yazdım

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Avcı, “Fişleme iddiaları ile ilgililer hakkında ön inceleme yapıldı. Adı geçen bakanlık...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Avcı, “Fişleme iddiaları ile ilgililer hakkında ön inceleme yapıldı. Adı geçen bakanlık personelinin herhangi bir sorumluluğu olmadığı belirlendi. Bununla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bir yazı yazdım benim yaptığım araştırma da bununla ilgili bir şey bulunamadı. Daha ileri bir araştırma gerekiyor sizde kurum olarak daha detaylı araştırma yapın.” dedi.

Avcı, öğretmen açığının 110 bin, ücretli öğretmen sayısının ise 47 bin 825 olduğunu belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bakan Avcı, bakanlık çalışmaları ile ilgili sunumunu yaptı. Avcı’nın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerini dile getirdi. Avcı, bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

40 bin kadroyu son atamada kullandıklarını kaydeden Avcı, “Yüzde 72’sini 29 bin 46’sını Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ile atadık. Norm kadrolar burada Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Her branşta Türkiye genelinde ne kadar açık var, toplam öğretmen açığının oranına göre yaptık. Öğretmenlerimizden Danıştay’ın öngördüğü asgari kurs süresini tamamlayanları özel öğretim öğretmeni olarak görevlendirdik.” diye konuştu.

İlk defa ve yeniden okul müdürlüğüne görevlendirmeler için değerlendirmeye girenler müdürlerin Eğitim Bir Sen’den 20 bin, Türk Eğitim Sen’den 7 bin 876, Eğitim Sen’den 3 bin 404, Eğitim İş’ten bin 32, Aktif Eğitim Sen’den 803, diğerleri 425 ve sendikalı olmayanların 8 bin 225 kişi olduğunu belirten Avcı, şunları söyledi; “Bunların Eğitim Birsenlilerin yüzde 63’ü, Türk Eğitim Sen'in yüzde 11,83, Eğitim Sen yüzde 4,68, Eğitim İş yüzde 1,5, Aktif Eğitim Sen 0,38, diğer sendika üyeleri 0,71 ve sendikalı olmayanların oranı 17,54. Bu arada görev süresinin uzatılması kapsamında 75 ve üzeri puan alan müdürlerin sendika oranları ise Eğitim bir sen 6 bin 903 yüzde 60,30, Türk eğitim sen 3 bin 922 yüzde 14.2, Eğitim Sen bin 207 yüzde 4.73, Eğitim İş 403 yüzde 1,03, aktif eğitim sen 309 0.25, diğer sendikalar 72 yüzde 0,39, sendikalı olmayanlar 3 bin 742 yüzde 19,25.”

İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin 250 öğretmen, 4 bin 36 öğrenci ile 1960 yılından bu yana bulunduğu arsa da eğitim öğretim faaliyetini sürdürdüğünü belirten Avcı, “Mülkiyeti maliye hazinesine adına kayıtlı. Okul arsası 2011 yılında yayınlanan kanun hükmünde kararname ile Bulgar Ortodoks kilisesi vakfına geçti. Vakıf, avukatları aracılığıyla arsanın boşaltılmasını İstanbul Valiliği’nden istedi. İmar planında meslek lisesi alanı olarak ayrılan okul alanı bakanlığımızın olumsuz görüşüne rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planı tadilatı ile okul alanından çıkarılarak yeşil alan, ticaret konut ve belediye hizmet alanı olarak düzenlendi. Şehir plancılarının açtığı dava sonucu İstanbul 8. İdare Mahkemesi kararı ile imar planı değişikliği yürütmesi durduruldu. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Eylül 2014 yeniden yapılan imar tadilatına 31 Ekim 2014’de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul Defterdarlığı’na yazı yazarak plan tadilatına itirazı ilettik. Plan değişikliğinde önceki değişiklikte yer almayan 17 metrekare eğitim tesis alanı planlandı ve bu alanın kamuya bedelsiz terki şartı getirildi.” şeklinde konuştu.

"ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SAYISI 47 BİN 825"

Milletvekillerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili Avcı şunları söyledi; “Basında çıkan fişleme iddiaları ile ilgililer hakkında ön inceleme yapıldı. Adı geçen bakanlık personelinin herhangi bir sorumluluğu olmadığı fişleme adı altında basında yer alan tablonun bakanlığımızca hazırlanmadığı ve düzmece olduğu.”

HDP’li Hasip Kaplan’ın “Kim fişliyor öğretmenleri. Onu ortaya çıkarın. Bulamadınız mı?” çıkışı üzerine Avcı, “Onun için yaptığımız araştırmayı söylüyorum. Bulamadık. Ayrıca adı geçen bakanlık çalışanları sözde tabloyu yayınlayan kişiler hakkında dava açtılar. Bununla ilgili Başbakanlık teftiş kuruluna bir yazı yazdım benim yaptığım araştırma da bununla ilgili bir şey bulunamadı. Daha ileri bir araştırma gerekiyor sizde kurum olarak daha detaylı araştırma yapın.” ifadelerini kullandı.

Avcı, öğretmen açığının 110 bin, ücretli öğretmen sayısının 47 bin 825 olduğunu vurguladı. Avcı, "Taciz iddialarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturmaya konu olan öğretmenin görevi son verildi." açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.