Av turizmine yabancı ilgisi

Av turizmine yabancı ilgisi

Konya Bozdağ ve Toroslar bölgesindeki Giden Gelmez başta olmak üzere dağlık alanlardaki yaban domuzu, keçisi ve koyunu av organizasyonları yabancı avcıların büyük ilgisini çekiyor

Başta Konya ile Antalya arasındaki Giden Gelmez Dağları ve Bozdağ olmak üzere bölgedeki dağlık alanlar yabancı av meraklılarının gözdesi.
 
AA muhabirinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Konya ve Karaman'da 2014-2015 Av Turizmi döneminde düzenlenen yaban domuzu, yaban keçisi ve yaban koyunu av organizasyonuna 8 ülkeden 72 avcı katıldı. 
 
Av turizminden elde edilen toplam 776 bin liranın 261 bin lirası bölgedeki köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için tüzel kişiliklere bırakıldı. 
 
Konya Şube Müdürlüğü görev alanında 12 yaban domuzu, 8 yaban koyunu, 2 de yaban keçisine sürek ve bek avı organizasyonu düzenlendi. Bu organizasyonlara İsveç, Hollanda, Danimarka, Almanya, Fransa, Avusturya, Litvanya ve Rusya uyruklu 43 avcı katıldı.
 
Yaban keçileri 7 bin 500, yaban koyunları 70 bin liradan ihale edildi. Elde edilen 600 bin lira gelirden 130 bin 800 lirası köy ve belediye tüzel kişiliklerine bırakıldı. 
 
Karaman Şube Müdürlüğü görev alanında 8 yaban domuzu sürek ve bek avı organizasyonu düzenlendi. İsveç, Hollanda, Danimarka, Almanya, Norveç ve Avusturya uyruklu 29 avcı organizasyona katıldı. Yaban keçileri 4 bin 250, yaban koyunu 162 bin lira üzerinden ihale edildi. Yıl boyunca 4 keçi avı organizasyonu gerçekleştirildi. Av turizm organizasyonlarından elde edilen 176 bin 417 liralık gelirin 136 bin 447 lirası köy ve belediye tüzel kişiliklerine ihtiyaçların giderilmesi için bırakıldı.
 
- Boynuzları en uzun olan yaşlıları av için seçiliyor
 
Antalya ile Konya arasındaki Giden Gelmez Dağları, Doğanhisar ve Hüyük ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki dağlarda gerçekleştirilen av organizasyonlarında keçilerden teke ve koyunlardan koçların boynuzlarının uzunluğuna göre en yaşlıları belirleniyor. Aynı zamanda koruma altında olan ve çoğaltılması için özel olarak tesisler kurulan yaban koyunları ve keçiler içerisinden en yaşlıları av için seçiliyor. Avcılar, boynuz uzunluğuna göre avladıkları teke ve koçlar üzerinden popülerlik kazanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.