Aü’de Türkçülük Günü Kutlaması

Aü’de Türkçülük Günü Kutlaması

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ), 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle öğrenciler kutlama etkinliği gerçekleştirdi.3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlamaları kapsamında bir araya gelen yüzlerce öğrenci Yakut Çarşıs...

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ), 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle öğrenciler kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlamaları kapsamında bir araya gelen yüzlerce öğrenci Yakut Çarşısı Önünde toplandı. Ellerinde tarihte kurulan Türk devletlerinin bayraklarını taşıyan öğrenciler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Olabia Çarşısı Meydanına gelene grup, burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Gruba kafelerde oturan öğrencilerde ayağa kalkarak eşlik etti. ‘ Yaşasın Irkımın Turan Ülküsü’, ‘ Türkiye Türklerindir’, ‘Türküz, Tükçüyüz, Atatürkçüyüz’, ‘ 3 Mayıs Türklüğün Dirildiği Gündür’ sloganları atan öğrenciler adına konuşan Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, Türk milliyetçilerinin, Türk dünyası ve Türk insanının davasına sahip çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

3 Mayıs’ta ortaya konan milli duyarlılık, direnişin önemli bir il ham kaynağı olduğunu dile getiren Küreşoğlu, “ 3 Mayıs’ı kavramak, Türkün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs’ı anlamak, geçmişten ders alıp, Türk milletinin onurlu geleceğine inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir. Türk mücadele tarihine altın harflerle yazılan bu anlamlı günü kutluyorum” dedi.

Ayrıca etkinlik çerçevesinde öğrencilere tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.