AÜ'de konsey seçimlerinde usulsüzlük iddiası

AÜ'de konsey seçimlerinde usulsüzlük iddiası

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimleri sonrası düzenlediği basın açıklamasında konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu ''Öğrenci Konseyi Başkalığı seçimleri büyük bir hukuksuzlukla sona ermiştir" dedi

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkalığı seçimleri sonrası düzenlediği basın açıklamasında konuşan Küreşoğlu, "Bunda 1,5-2 ay önce başlayan seçim sürecinde kendilerini Ak Gençlik olarak nitelendiren birtakım güruhlar tarafından seçimlere hile karıştırılmıştır" dedi. Küreşoğlu'nun basın açıklamasından bazı başlıklar şöyle: "Saat 14.20 de başlayan Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkalığı seçimleri büyük bir hukuksuzlukla sona ermiştir. Bunda 1,5-2 ay önce başlayan seçim sürecinde kendilerini Ak Gençlik olarak nitelendiren birtakım güruhlar tarafından seçimlere hile karıştırılmıştır. Temsilcilere karşı para teklifler, burs önerileri, KYK da oda teklifleri verilmiştir. Bununla beraber Elmalı MYO unda 2 defa seçimler tekrarlanmış, Adaletin kalesi olarak görülen Adalet MYO unda adaylık başvuruları geçmesine rağmen Ak Gençliğin adayı başvuru yapmış ve kabul edilmiştir. Manavgat Meslek Yüksek Okulunda açık sayım yapılmamıştır. Akdeniz Uygarlıkları Enstitüsünde seçimi kazanan temsilciye zorla istifa dilekçesi yazdırlmış, yerine seçim yapılmadan Ak Gençliğin adayı atanmıştır. Serik MYO da öğretim görevlileri öğrencilere baskı yaparak Ak Gençliğin adayını desteklemelerini istemişlerdir. İletişim Fakültesinde seçim takviminin dışına çıkılmıştır. Sağlık Yüksek Okulunda aktif öğrenci bulunmamasına rağmen öğrenci temsilcisi seçilmiş ve seçimlerde oy kullanmıştır. Seçim kurulunun bu şahsın oy kullanmasını uygun görmediği halde rektörlük olaya bizzat dahil olup temsilcinin oy kullanmasını sağlamıştır.Tüm bunlar bir yana yönergede yer alan son 24 saatte propaganda yasağı delinmiş temsilciler bir gün önce Ramada Otelde toplanıp seçim propagandası yapılmıştır. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyor ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğine inanıyoruz. Gerekli delil ve belgelerle hakkımızı arayacağız. Kamuoyunun vicdanını rahatlatıcı bir açıklamanın bizzat rektör tarafından açıklanmasını bekliyor ve bu hukuksuz seçim iptal edilmesini istiyoruz."

ÖĞRENCİ KONSEYİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada,

"Bugün gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçiminde

-Adalet Meslek Yüksekokulu

-Korkuteli Meslek Yüksekokulu

-Elmalı Meslek Yüksekokulu

-Manavgat Meslek Yüksekokulu

-Akdeniz Uygarlıkları Enstitüsü

-Sağlık Yüksek Okulları'nda gerçekleştirilen seçimlerdeki usulsüzlükler belgeleri ile ispat edilmiştir. Bazı enstitü ve yüksekokul müdürleriyle dekanların seçime müdahil oldukları belirlenmiştir. ÜNİAK adı verilen siyasi bir partinin uzantısı olduğu iddia edilen grubun adayının son 24 saatteki propaganda yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Bu kapsamda soruşturma başlatılmış ve soruşturma sonuçlanana kadar da seçimin geçersiz olduğu açıklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.