Atletico Madrid, Chelsea Defansına Tosladı

Atletico Madrid, Chelsea Defansına Tosladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Atletico Madrid ile Chelsea arasında oynanan maçla başladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Atletico Madrid ile Chelsea arasında oynanan maçla başladı. Madrid'te Vicente Calderon'da galip gelerek avantaj yakalamak isteyen Atletico, Mourinho'nun savunma şifrelerini çözemediği maçta Chelsea ile golsüz berabere kaldı.

Zorlu maça atak başlayan taraf beklenildiği gibi Atletico Madrid oldu. Tüm isimleriyle defans yapan Chelsea'yi kanatlardan geliştirdiği ataklarla dengesini bozmak isteyen Atletico, golcü oyuncusu Diego Costa ile kilidi açmanın yollarını aradı.

Diego Simeone'nin öğrencileri her geçen dakika ataklarını sıklaştırırken konuk Chelsea'de sakatlanan kaleci Cech 18. dakikada yerini 41 yaşındaki Mark Schwarzer'e bıraktı.

Vicente Calderon'da ilk 45 dakika 0-0 sona ererken mücadelenin ikinci yarısı da Atletico Madrid'in baskısıyla başladı. Maçın ilk düdüğüyle birlikte gol arayan İspanyol ekibi, Mourinho'nun savunma şifrelerini çözme adına hemen hemen her yolu denedi.

Dakikalar 60'ı gösterirken Diego Simeone, sakatlığı geçen Arda Turan'ı oyuna dahil ederek son kozunu da sahaya sürdü ancak kalan dakikalarda eşitlik bozulmadı.

Zorlu mücadele 0-0 noktalanırken Chelsea bir nebze de olsa avantajı ele geçirdi. Yarı final rövanş maçı 30 Nisan'da Stamford Bridge'de oynanacak.

Chelsea'de sarı kart gören Lampard ve Obi Mikel rövanş maçında cezalı duruma düşerken Atletico Madrid'de de Gabi gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü.

ARDA TURAN YEŞİL SAHALARA DÖNDÜ

Bu arada sakatlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan Atletico Madrid'in Türk yıldızı, Chelsea maçıyla yaklaşık üç haftalık aranın ardından formasına kavuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile oynanan maçın ardından sakatlanan ve sahalardan uzak kalan Atletico Madrid'in Türk yıldızı Arda Turan, Chelsea maçıyla sahalara döndü. Hafta başında takımla birlikte çalışmalara başlayan ve Chelsea maçının kadrosuna dahil edilen Arda Turan, yedek kulübesinde başladığı yarı final maçının 60. dakikasında Diego Ribas'ın yerine oyuna dahil oldu.

Arda Turan böylelikle Atletico Madrid forması altındaki 8. Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış oldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.