Atina'da 'Türk Filmleri Haftası' Yoğun Katılımla Başladı

Atina'da 'Türk Filmleri Haftası' Yoğun Katılımla Başladı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir hafta sürecek “Türk Filmleri Haftası”, beyaz perdeye yansıtılan “Ben O Değilim” filmi ile başladı. Bir hafta boyunca Türk sinemasının 100. yılı çerçevesinde toplam 14 film sinemaseverlerin beğenisine...

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir hafta sürecek “Türk Filmleri Haftası”, beyaz perdeye yansıtılan “Ben O Değilim” filmi ile başladı. Bir hafta boyunca Türk sinemasının 100. yılı çerçevesinde toplam 14 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Ayrıca oyuncu ve yönetmenler de seyirciyle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğunda, Atina Büyükelçiliği, Atina-Pire Başkonsolosluğu ve Dünya Kitle İletişim ve Araştırma Vakfı işbirliğinde, 23-29 Ekim 2014 günleri arasında devam edecek Türk Filmleri Haftası'nın startı, Atina’nın ünlü sinema merkezlerinden tarihi Tainiothiki Sineması’nda dün akşam gösterilen Ben O Değilim ile verildi. Açılışa Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Gelin filminin başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

Yunanistan-Türkiye ortak yapımı, İstanbul Uluslararası Film Festivali, En İyi Film, En İyi Senaryo ödülü alan Ben O Değilim’i izleyenler arasında filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, başrol oyuncusu Ercan Kesal ve görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve filmin müziklerini yapan Giorgos Kounendakis de yer aldı . Türk sinemasının 100. yılında, Yeni Türkiye Sineması'nın ödüllü örneklerinin yanısıra Türk sinemasının başyapıtları arasına girmiş klasik filmler de beyaz perdeye yansıtılacak. Filmlerin oyuncu ve yönetmenleri de seyircilerle biraraya gelecek.

Etkinlik çerçevesinde yarın Hülya Koçyiğit, oyuncu ve yönetmenlerin katılımıyla bir de basın toplantısı düzenlenecek. Selvi Boylu Al Yazmalım filminin başrol oyuncusu ve Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray ise gelecek hafta sinemaseverlerle buluşacak.

Atina'da seyirciyle buluşacak, Berlinale, Cannes, Toronto ve Venedik gibi dünyanın en prestijli festivallerinden ödülle dönen son dönem ve klasik Türk filmlerinden oluşan 14 yapıt şunlardan oluşuyor: Gözümün Nûru, Ben O Değilim, Küf, Dedemin İnsanları, Kosmos, Yozgat Blues, Daire, Masumiyet, Kelebeğin Rüyası, Sürgün, Gelin, Anayurt Oteli, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol.

Türk Sinemasının 100. yıldönümü vesilesiyle, 1924-2014 yılları arasında Yeşilçam’ın önemli 40 başyapıtının afişlerinden oluşan “Türk Sineması 100 Yaşında” konulu bir de sergi ziyarete açıldı.

Yunanistan'da son yıllarda izlenme rekorları kıran çok sayıda Türk dizisinin ardından binlerce sinemaseverin, Atina Türk Filmleri Haftası süresince ikişer defa beyazperdeye yansıtılacak 14 filme yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.