Atilla Kart: İntikam Duygusuyla Yapılan Uygulamaların Yeni Bir Örneği

Atilla Kart: İntikam Duygusuyla Yapılan Uygulamaların Yeni Bir Örneği

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik girişimle ilgili hükümetin her dönem yarattığı düşmanlar olduğunu söyledi. Kart, "O düşman anlayışı içinde, öteki anlayışı içinde intikam duygusuyla yapılan uygulamaların...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik girişimle ilgili hükümetin her dönem yarattığı düşmanlar olduğunu söyledi. Kart, "O düşman anlayışı içinde, öteki anlayışı içinde intikam duygusuyla yapılan uygulamaların yeni bir örneği. Boyutu özetle bu." dedi.

    Kart ile CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. İktidarın Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik yardım toplama hakkını elinden alma girişimiyle ilgili bir soruya Kart, "Olayı sadece Hizmet hareketi kavramıyla izah etmek doğru değil. Orada bir dernek var. O derneğin daha evvelki eleştirilmesi gereken çalışmaları bir tarafa; ama asıl orada sorgulanması gereken şu: O dernek Dernekler Masası tarafından iki kez denetlenmiş, orada yasaya aykırı bir faaliyet görülmüyor. Ama bu hükümeti tatmin etmiyor. Çünkü hükümetin her dönem yarattığı düşmanlar var. O düşman anlayışı içinde, öteki anlayışı içinde intikam duygusuyla yapılan uygulamaların yeni bir örneği. Boyutu özetle bu." diye konuştu.

    CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise "Burada hükümet bence her zamanki gibi 'ya benimsin ya toprağın' diyor. Çok net. Ya benimsin ya toprağın. Benimle beraber değilsen ölüme mahkumsun diyor. Burada sakın hiç kimse bizim herhangi bir hareketi savunduğumuzu algılamasın. Biz sadece vede sadece hukukun üstünlüğüne inanan ve hukuksal mücadele vermeye çalışan milletvekilleriyiz. Herkesin hukukuna sahip çıkacağız. Biz KCK davalarında da hukuksuzluk vardı oraya da sahip çıkmıştık. Biz KCK'nın yaptığı bütün işlere kefil mi olmuştuk; hayır. Ama her ne olursa olsun her şey hukuk çerçevesinde değerlendirilmeli." şeklinde konuştu.

    CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İzzet Çetin de yardım dernekleri arasında ayrım yapılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Hükümetin her işi 'benden olan veya benden olmayan' diye yaptığını belirten Çetin, burada da öyle yaklaştığına dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.