Atıl halde duran iki bina da yıkılacak!

Atıl halde duran iki bina da yıkılacak!

Mevlana Meydanı karşısında uzun yıllar Konya İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi olarak hizmet veren iki bina yıllardır atıl olarak bekliyor.

Depremde zarar gören binalar yıkılarak, yerine yenisi yapılacak. Her iki binanın pencereleri ve kapıları demirle kapatılmış durumda. Yıllardır bakımsız halde duran binaların dış görüntüsü ise Konya'ya yakışmıyor. Binalarla ilgili yıllardır somut bir adım atılamadı. Bu iki bina da yeni bina yapmak üzere  kamulaştırılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi. 5 binanın karşılığı bölgeye yeni bir bina yapılacak. Her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin önünden geçtiği bu iki bina önümüzdeki günlerde yıkılarak yerine tarihi dokuya uygun olarak yeni bina yapılacak.  Eski Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası için 2009 yılının Ramazan ayında meydana gelen depremin ardından oturulamaz raporu verildi.Konya Büyükşehir Belediyesi burayı yıkıp yeni bir bina yapacak. Yeni proje tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.

20180911_150236.jpg

ALANIN BİR KISMI MEZARLIK OLARAK DÜZENLENECEK

Geçtiğimiz yıl müze ve tuvalet yapmak için kazılan Mevlana Müzesi bahçesindeki proje ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Yıkılan tuvaletin yerine daha geniş kapsamlı içerisinde abdesthanenin de bulunduğu bir tuvalet yapıcak. Projenin ihalesine çıkıldı. Mevlevilere ait kemiklerin bulunduğu alan ise bahçe olacak. Kemiklerin bulunduğu alanın bir kısmı mezarlık olarak düzenlenecek.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

20180911_145614.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum