Atiker Konyaspor’a kulübeden tek katkı

Atiker Konyaspor’a kulübeden tek katkı

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan bölümünde Atiker Konyaspor yedek futbolculardan skor anlamında tek katkı aldı. Bu gol Çaykur Rize deplasmanında Jahovic’ten geldi

Süper Ligde birçok takım yedek kulübesinden gol anlamında katkı alırken Atiker Konyaspor  kulübeden sadece tek gollük katkı aldı. Yeşil-beyazlı ekip bu katkıyı 9. Haftada oynanan Çaykur Rizespor deplasmanında gördü. Karşılaşmanın 46. Dakikasında Fofana’nın yerine oyuna dahil olan Jahovic 82. Dakikada kazandığı penaltıyı gol çevirerek Atiker Konyaspor’un deplasmandan bir puanla dönmesini sağladı. Jahovic’in bu golü  yeşil-beyazlı ekipte oyuna sonradan giren oyuncunun attığı tek gol oldu.

JAHOVİC 3 HAFTADIR 11’DE BAŞLIYOR

Atiker Konyaspor’un tecrübeli oyuncusu Adis Jahovic Ankaragücü maçından buyana 11’in değişmez ismi oldu. Aykut Kocaman’ın gelişiyle birlikte ileri ucun değişmez ismi olan Jahovic son oynanan alanyaspor maçında attığı golle takımına 3 puanı getirirken uzun bir aradan sonra da moral bulmuş oldu.  Rıza Çalımbay döneminde zaman zaman yedek kulübesinde yer alan Jahovic Aykut Kocaman’ın gelmesi ile birlikte kendine 11’de yer buldu. Çalımbay’ın vazgeçilmezi Yatabare ise kulübeye çekilerek hamle oyuncusu olarak kullanılmaya başlandı. Yatabare ile birlikte Fofana da kulübeye çekilen oyuncular arasında yer aldı.   

Kadrodaki istikrara büyük önem veren Kocaman, hem Galatasaray hem de Alanyaspor maçlarında aynı 11’i sahaya sürdü. Bu maçlarda iyi bir futbol ortaya koyan Anadolu Kartalı, tek santrforlu düzene geçtikten sonra çıkışa geçti.

2 OYUNCU HAFTANIN 11’İNDE

Atiker Konyaspor'da Ferhat Öztorun ve Jens Jonsson haftanın en iyi 11'inde yer aldı. OPTA verilerine göre hazırlanan en 11'de Atiker Konyaspor'dan 2 oyuncu yer aldı. Yeşil-beyazlı ekibin sahasında Alanyaspor’u 2-0 yendiği maçta  başarılı bir performans ortaya koyan deneyimli sol bek Ferhat Öztorun ve Danimarkalı ön libero Jens Jonsson haftanın 11'inde yer aldı. Yeşil-beyazlı ekibin vazgeçilmez isimlerinden olan Ferhat Öztorun ve Jens Jonsson, hem savunma hem de hücumda etkili bir performans sergilerken, kendi mevkiinde haftanın en iyisi oldu. Jonsson ise iyi oyununu kendi çabasıyla attığı 2. gol ile süsledi.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.