Atiker Konyaspor hata yapmayacak

Atiker Konyaspor hata yapmayacak

Sezona güzel bir başlangıç yapan Atiker Konyaspor yaşadığı şanssız puan kayıplarını kalan haftalarda yaşamak istemiyor. Yeşil-beyazlı ekip ilk yarının bitimine 9 hafta kala puan kayıplarını telafi ederek ilk beş içinde yer almak istiyor

Spor Toto Süper Ligin 8 haftası geride kalırken Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonlara oranla iyi bir başlangıç yaparak 12 puan topladı. Yeşil-beyazlı ekip basit hatalar nedeniyle birçok puan kaybı yaşamasına rağmen 8 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik aldı. Kalan 2 maçı ise kaybetti  

SKORU KORUSA LİDER DURUMDA OLABİLİRDİ

Sezona iyi başlayan Atiker Konyaspor birçok maçta skor avantajını yakalamasına rağmen bu maçlarda büyük puan kayıpları yaşadı.  Sezonun 2. Haftasında Antalyaspor karşısında 3-1’den  3-3’e gelen maçta rakibine 1 puan veren ve kendisi 2 puan kaybeden yeşil-beyazlı ekip Bursaspor karşısında da aynı hatayı yaptı ve sahadan 1- 0 öne geçtiği maçı 1-1’lik beraberlikle  tamamladı ve sahada 2 puan daha bırakmış oldu. Atiker Konyaspor son olarak Beşiktaş maçında evinde  1-0 öne geçtiği ve rakibin 10 kişi kaldığı maçta bir penaltıdan yararlanamadı ve ilginç bir şekilde 2-1 geriye düştü. Konyaspor bu maçtan son dakika golüyle bir puan aldı. Yeşil-beyazlı ekip rahata kazanacağı maçtan bir puanla ayrılarak 2 puan daha bırakmış oldu. Atiker Konyaspor kaçan bu puanları hanesine yazdırmış olsaydı şuanda 18 puanda Galatasaray ile zirvede yer alacaktı.

AYNI HATAYI TEKRARLAMAK İSTEMİYOR

Atiker Konyaspor ilk yarının kalan 9 haftasında  3maçta yaşadığı şanssızlıkları yaşamak istemiyor.  Basit hatalardan dolayı galibiyetleri kaçıran yeşil-beyazlı ekip milli maç arasını da iyi değerlendirerek kalan haftaları maksimum puanla tamamlamanın hesaplarını yapıyor.  

KALAN 9 MAÇIN 5 DEPLASMANDA

Konyaspor kalan 9 haftada Çaykur Rize,  Sivasspor, Galatasaray, Trabzonspor ve Akhisarspor ile deplasmanda Başakşehir, Ankaragücü, Alanyaspor ve Kasımpaşa ile evinde karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz sezonlarda deplasman kabusu yaşayan Atiker Konyaspor bu sezon geride kalan 4 deplasman maçında başarılı bir performans ortaya koydu. Yeşil-beyazlı takım geride kalan 8 haftada sıralamada 7. basamakta olmasına rağmen dış sahada ise en fazla puan toplayan takım konumunda.

Bu sezon başarılı bir dış saha performansı gösteren Atiker Konyaspor 21 ekim Pazar günü Çaykur Rizespor ile oynayacağı deplasman maçında da başarısını devam ettirmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon Süper Lige geri dönen Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına bugün  yapacağı çalışma ile devam edecek .

SAVUNMA ROTASYONU SÜRÜYOR      

İlk haftalarda savunmanın hataları nedeniyle kalesinde 5 gol birden gören Atiker Konyaspor’da yapılan Ali Turan Selim Ay rotasyonu Göztepe maçına kadar devam etti. Atiker Konyaspor’un geçen sezon sakatlanan stoperi Petar Filipovic’in henüz hazır olmayışı ve yeni transfer Fallaou Diagne’nin henüz tam hazır olmaması  Rıza Çalımbay’ın Selim’e şans vermesine sebep oldu. Selim Göztepe maçına kadar bu şansı iyi değerlendirdi ancak Göztepe maçında ki hataları nedeniyle oyunun ikinci yarısında yerini Hurtado’ya bıraktı. Selim Ay Beşiktaş maçında kesik yedi ve yerini yeni transfer Fallaou Diagne’ye bıraktı.  Takımla birlikte çalışmalara başlayan Petar Filipovic’in de  en kısa zamanda kadroya girmesi bekleniyor .

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum