Atanamayan öğretmenlerden protesto

Atanamayan öğretmenlerden protesto

Konya Atanamayan Öğretmenler Mücadele Platformu, sözleşmeli öğretmen alım kararına tepki göstererek, protesto etti.

Konya Atanamayan Öğretmenler Mücadele Platformu, sözleşmeli öğretmen alım kararına tepki göstererek, protesto etti. Gedavet Parkı önünde bir araya gelen platform üyeleri “Direne direne atanacağız” sloganları attı.

Grubun basın sözcülüğünü atanamayan öğretmen adayı Beril Yörükhan yaptı. Yörükhan, Türkiye'deki eğitim sisteminin her geçen gün artan sorunlar ve derinleşen çelişkilerle çürümeye terk edildiğini söyledi. Atamayan öğretmenlerin Türkiye'de hafife alındığını ve çoğu zaman önemsenmediğini belirten Yörükhan, “Eğitim Fakültelerinden başarıyla mezun olmak öğretmen olmak için yeterli görülmüyor. Öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağının söylenmesi 400 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklenmesine sebep olmaktadır. Atama bekleyen öğretmen sayısı katlanarak artarken bu süre zarfında sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran güvencesiz istihdam uygulamaları hayata geçiriliyor, öğretmenler kendi meslekleri dışındaki işleri yapmaya zorlanıyor” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı, atanamayan öğretmenlerin varlığından ve bunlara öğretmen adayı denilmesinden rahatsız oluyor” diyen Yörükhan, şunları kaydetti: “İster adını koyalım ister koymayalım, bu sorun gün ışığı gibi ortada olup, atanmayan öğretmen adaylarının ve ailelerinin olduğu kadar başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Bu yaraya acilen neşter vurulmalıdır. Öğretmen adaylarının ve ailelerinin yıllarca tabi tutuldukları psikolojik işkenceye bir an önce son verilmelidir. Atanamayan öğretmenlerin canına kıymasına son verilmelidir.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.