Atalay: Ermenilere Yönelik Mesaj, İleri Bir Adımdır

Atalay: Ermenilere Yönelik Mesaj, İleri Bir Adımdır

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Siyasetin Mihenk Taşı Seçimler ve 30 Mart’ konulu çalıştayında Başbakan Erdoğan’ın Ermeni tehciri ile ilgili mesajını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Siyasetin Mihenk Taşı Seçimler ve 30 Mart’ konulu çalıştayında Başbakan Erdoğan’ın Ermeni tehciri ile ilgili mesajını değerlendirdi. Atalay, “100 yıllık önümüzde bir konu, o konuda çok ileri bir açıklama ve ileri bir adım atıldı. Bu çok önemlidir. Bunlar milletimizin bize verdiği yeni güç ve destekle oluyor. 100. yıla girerken ‘bu sorunları da artık kökten çözelim’ mesajıdır o.” dedi.

AK Parti AR-GE Başkanlığı, 2014 çalıştaylarının ikincisini Malta Köşkü’nde yaptı. ‘Siyasetin Mihenk Taşı Seçimler ve 30 Mart’ konulu çalıştaya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, akademisyenler ve araştırma şirketlerinin temsilcileri katıldı.

30 Mart seçimlerinin genel bir değerlendirmesini yapan Beşir Atalay, “Çok partili seçimlerdeki en özelliği olan seçimlerden birini yaşadık. 30 Mart seçimleri siyasi tarihimizde diğerlerine göre çok farklılıkları olan bir seçim. Kısa sürede cumhurbaşkanlığı seçimleri gündeme geldi ve seçim çok fazla konuşulamadı. Oysa bu seçim çok konuşulmaya değer bir seçimdi.” ifadelerini kullandı.

“Bu seçim kendine hasları çok olan bir seçimdi.” diyen Atalay, “İttifaklar konusu en belirgin bu seçim olması gerekir. Hiçbir zaman bir araya gelemeyecekler geldi. Bazı illerde ilçelerde çok tuhaf ittifaklar oldu. Belki bu açıdan en belirgini bu açıdan iyi analiz edilmesi gerekir. Yerel seçim olmasına rağmen genel seçim atmosferinin daha yüksekte olduğu bir seçimdi.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin seçimlerde pozitif bir dil kullandığını savunan Atalay, şunları söyledi: “Kritik bir dönem 17 Aralık ve sonrası gelişmeler, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin gelecek olması nedeniyle kendisinden sonrasını en çok belirleme özelliği olan seçimdi. Seçimlerde AK Parti’nin kampanya dili mümkün olduğunca pozitif bir dil. Tabi, siyaset dışı müdahalelerin olduğu ortamda negatif bazı şeyler olur. Muhalefetle mukayese edildiğinde pozitif bir dil kullandık. Muhalefetinki tamamen negatif bir dildi. Paralel yapı diye nitelenen unsurların ürettiği veriler muhalefet tarafından miting alanlarında kullanıldı.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin AK Parti için rahat geçeceğini kaydeden Atalay, “Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bize. İyi bir istişare mekanizması, hiçbir zorluk yok. İstişare mekanizmalarımız içinde biz bunu olgunlaştırıyoruz, giderek olgunlaşıyor. Büyük kongre delegeleri ile değerlendirmeler yapılacak. Burada dışardan görüldüğü gibi hiçbir yerde bir kriz yok, bir sorun yok. Çözüm süreci ile ilgili analizlerimiz var. Çözüm sürecini çok ciddiye alıyoruz. Bugüne kadar nasıl getirdiysek, bundan sonra da yine yürüteceğiz.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın Ermeni meselesine ilişkin konuşması da Atalay’ın gündemindeydi. Atalay, Başbakan’ın açıklamasının çok önemli olduğunu vurguladı. “100 yıllık önümüzde bir konu ve o konuda çok ileri bir açıklama ve ileri bir adım atıldı.” diyen Atalay, “Bu çok önemlidir. Bunlar milletimizin bize verdiği yeni güç ve destekle oluyor. Türkiye’nin güveni olduğunda en kronik sorunları bile cesaretle omuzluyorsunuz. Çözüm süreci bunlardan biriydi. Dün Başbakanımızın açıklaması yine bunlardan biri. 100. Yıla giderken bu sorunları da artık kökten çözelim mesajıdır o. Bunları çok iyi değerlendiriyor ve çalışıyoruz. Acılar üzerine hiç kimse gelecek inşa edemez. Varsa bunları çözmek lazım bu sorunları gidermek lazım. Türkiye bu konuda geçmişte adımlar attı. Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz Ermenistan’a gitti. Ama sonra kesilmeler oldu. Türkiye’nin önüne her sene 24 Nisan gelirken çıkan bir sorundu. Bunları temizlememiz lazım. Dünkü adım o açıdan da çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİMİN KAYBEDENİ ‘PARALEL YAPI’ OLMUŞTUR’

Seçimleri değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de “Bu seçimin kazananı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki partimiz ve ülkemiz olmuştur. Sandık olmuştur, demokrasi olmuştur, istikrar olmuştur. 30 Mart’ın kaybedeni ise ülkemizi esir almaya çalışan paralel yapı olmuştur. Paralel yapının güdümündeki muhalefet olmuştur. Ülkemizin birliğinden rahatsız iç ve dış mihraklar olmuştur. Bu başarıyı hazmedemeyenler postal giyip, haber ajanslarını kullanarak sonuçları çarpıtmaya, sokağa dökmeye çalıştılar. Kendi başarısızlıklarını konuşmak yerine ülkeyi kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar.” iddiasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.