Asya Yatırım’dan ‘karşılıklı İşlem’ İddialarına Yalanlama

Asya Yatırım’dan ‘karşılıklı İşlem’ İddialarına Yalanlama

Asya Yatırım Menkul Değerler şirketi, Deutsche Securities ile Bank Asya'nın borsada işlem gören hisselerinde karşılıklı işlem yaptıklarına dair haberleri yalanladı. Asya Yatırım’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada; ASYAB hissesinde...

Asya Yatırım Menkul Değerler şirketi, Deutsche Securities ile Bank Asya'nın borsada işlem gören hisselerinde karşılıklı işlem yaptıklarına dair haberleri yalanladı. Asya Yatırım’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada; ASYAB hissesinde hacmin aracılık işlemleri neticesinde oluştuğu vurgulandı. Müşterilerin alım veya satım için yönlendirilmediğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya organlarında yer alan Asya Katılım Bankası AŞ hissesinin işleme açık olduğu 15-18 Eylül günlerinde DeutscheSecurities ile Asya Yatırım’ın ASYAB hisse senedinde karşılıklı işlem yaptıklarına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Asya Yatırım, herhangi bir yasal engel olmamasına rağmen, kurulduğu günden günümüze kadar ASYAB hissesinde kendi nam ve hesabına tek bir işlem dahi yapmamış olup; bahse konu işlem hacmi Asya Yatırım’ın müşterilerinin kendi insiyatifleri ile gerçekleştirdikleri işlemlere aracılık yapması sonucu oluşmuştur. Asya Yatırım Menkul Değerler olarak yukarıda belirtilen tarihlerde Kurumumuz nezdinde ASYAB hissesinde oluşan hacim sadece yaptığımız aracılık işlemleri neticesinde oluşmuş olup, müşterilerimize alım veya satım yönünde herhangi bir telkin ve yönlendirme yapılmamıştır. Başka bir aracı kurumun belirtilen tarihlerde net satış yapması ise tamamen bizim kontrolümüz ve bilgimiz dışında, ilgili kurumun müşterilerinin yatırım tercihleri ile alakalıdır. Konu bu kadar basit ve borsada işlem yapan ortalama bilgi sahibi yatırımcıların dahi bileceği bir hakikatken, çıkan haberlerin maksatlı, kamuoyunu yanıltmak ve Kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik olduğu çok açıktır. Konu ile ilgili olarak adli merciiler nezdinde sorumlular hakkında gerekli yasal takibe başlanacaktır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.