“Aşure istişarelere de vesiledir”

“Aşure istişarelere de vesiledir”

Muharrem ayı sebebiyle neredeyse her gün bir aşure programına katıldığını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Aşure bu anlamda istişarelere de vesile oluyor” dedi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği aşure programına katıldı. Muharrem ayının manevi atmosferinin bir parçası olan aşure geleneği birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile oluyor. Bu kapsamda Selçuklu Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği aşure programında Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı muhtarla ile bir araya geldi. Selçuklu Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

“AŞURE BİRBİRİMİZLE İSTİŞARE ETMEMİZE DE VESİLEDİR”

Aşurenin birlik beraberliğe ve içinde yaşadığımız toplumla istişareye vesile olan bir gelenek olduğunu dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Muharrem ayı sebebiyle neredeyse her gün bir aşure programına katılıyoruz. Muhtarlarımızla her fırsatta bir araya geliyoruz onlarla istişare ediyoruz ama aşure vesilesiyle de bir araya gelmenin ayrıca bir anlamı var. Selçuklu tüm kurumlarıyla birlikte uyum içersinde çalışıyor bunun temelinde de istişare kültürü yatıyor. Mahallelerimize yaptığımızı hizmetleri anlatmamızda vatandaşlarla doğru bir şekilde iletişime geçmemizde muhtarlarımız bizim sinir uçlarımız. Biz muhtarlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde planlama yaparak yerine getiriyoruz. Burada iletişimin doğru bir şekilde sağlanabilmesi planlamayı ve işlerin kontrolünü doğru bir şekilde yapabilmek adına Muhtarlar Müdürlüğü’nü oluşturduk. Muhtarlarımız her zaman bizimle de doğrudan iletişime geçebilirler önemli olan Selçuklu’nun daha iyi hizmet alabilmesi. Ben aşure sebebiyle gerçekleştirdiğimiz toplantı sebebiyle Selçuklu Muhtarlar Derneğine teşekkür ediyorum” dedi. Selçuklu Kaymakamı , Selçuklu İlçe Müftüsü ve Selçuklu AK Parti İlçe Başkanı da aşurenin birleştirici özelliğine vurgu yaparak programın ev sahipliğini yapan Selçuklu Muhtarlar Derneğine teşekkür ettiler. Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu da programa iştiraklerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.