"Aşure, Toplumsal Birlikteliğin Ve Paylaşmanın Sembolü"

"Aşure, Toplumsal Birlikteliğin Ve Paylaşmanın Sembolü"

Özel Sultan Murat Eğitim Kurumları Buruciye Lisesi Aşure Günü nedeniyle Cuma namazı sonrası program düzenledi. Buruciye Liseleri’nin ikincisini düzenlediği Aşure Günü etkinliği İhramcızade Camii'nde “Aşure Hanemizde Berekettir. Kardeşlik...

Özel Sultan Murat Eğitim Kurumları Buruciye Lisesi Aşure Günü nedeniyle Cuma namazı sonrası program düzenledi. Buruciye Liseleri’nin ikincisini düzenlediği Aşure Günü etkinliği İhramcızade Camii'nde “Aşure Hanemizde Berekettir. Kardeşlik Zamanı” buluşmasıyla gerçekleştirildi.

Sultan Murat Buruciye Lisesi Müdürü Murat Kocar, "Aşure milli ve dini geleneklerimizdendir. Bu geleneği öğrencilerimize kavratmak için her yıl aşure gününü aksatmadan düzenliyoruz” dedi.

Aşure Günü'nün insanlar arasındaki birlik beraberliği pekiştireceğine, dostlukları güçlendireceğine inandığımız için bu günü düzenlediklerini kaydeden Murat Kocar, “Aşure günü vesilesiyle yaptığımız aşureyle hem güzel bir geleneği yaşatmak, hem de birlik beraberliğimizi güçlendirmek istedik.” diye konuştu.

Okul Müdürü Kocar, bir kilimin desenleri gibi farklılıkları zenginlik gördüklerini belirterek, aşurenin içindeki zenginliğinin aynı zamanda toplumsal birliktelik ve paylaşmanın sembolü olduğunu söyledi. Murat Kocar, "Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Aşurenin içine de 20 çeşit farklı ürün konuluyor. Bir kazanda buluşan çeşitlilikler ağzımıza tat katıyor. Aşure toplumsal birlikteliğimiz ve kardeşçe yaşama sembolümüz." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.