Aşkı İçin Müslüman Oldu

Aşkı İçin Müslüman Oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan İnegöllü Haluk Aslan’la sosyal medya üzerinden tanışan Lidyana Matai evlenerek Müslüman oldu.Fransa’da İspanyolca öğretmeni olan Lidyana Matai Fransa’daki komşuları aracılığı ile sosyal medya...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan İnegöllü Haluk Aslan’la sosyal medya üzerinden tanışan Lidyana Matai evlenerek Müslüman oldu.

Fransa’da İspanyolca öğretmeni olan Lidyana Matai Fransa’daki komşuları aracılığı ile sosyal medya üzerinden İnegöllü Haluk Arslan ile tanıştı. 10 ay sosyal medya üzerinden görüşen çift, evlenme kararı aldığı sırada Hristiyan olan Lidyana, Müslüman olma kararı alarak İslam dinini seçti.

10 aylık görüşme sürecinde devamlı Kur'an-ı Kerim'i araştıran ve sosyal medya üzerinden Haluk Arslan’dan yardım alan Lidyana, evlenme kararının yanında din değiştirme kararını da aldı. Konuyu ailesine açan Lidyana, ailesinden de olumlu tepki almış.

BANA SÜREKLİ İSLAM’I SORUYORDU

İnegöl Belediyesi nikah salonunda gerçekleşen nikah töreninde konuşan damat Haluk Arslan, çok mutlu olduğunu ifade ederek, “10 aydır sosyal medya üzerinden görüşüyorduk. Fransa’daki akrabalarımız aracılığı ile tanıştık, geçen ay İnegöl’e gelme kararı aldı. Ben de havaalanında onu karşılarken kendisine evlenme teklifinde bulundum. Kendisi de kabul etti. Bu kararımızdan sonra zaten kendisinin de İslam dinine merakı vardı. Facebook üzerinden konuşurken bana İslam dinini soruyordu, ben de elimden geldiğince cevaplıyordum. Evlilik kararı ile beraber İslam dinine geçme kararını da verdi” dedi.

AİLEM DESTEK VERDİ

Ailesinin aldığı kararı olumlu karşıladığını söyleyen Lidyana ise “Geçen hafta onlar da buradaydılar, ziyarete geldiler. Ama pasaport sıkıntısından dolayı geri dönmek zorunda kaldılar. Ben burada çok mutluyum” diye konuştu.

LİDYANA, LEYLA OLDU

Gerçekleşen nikah töreninden sonra Türk örf ve adetlerine hemen alışan Lidyana, kayınvalidesinin elini öptü. Haluk Arslan ile hayatını birleştiren Lidyana, Türk vatandaşlına başvurarak ismini de Leyla Arslan olarak değiştirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.