Askerlik süresi kısaldı mı?

Askerlik süresi kısaldı mı?

Geçtiğimiz hafta Hulusi Akar’ın tek tip askerlik konusunda yaptığı ‘çalışıyoruz’ açıklamasından sonra bir açıklama daha geldi. Askerlik kısaldı mı?

Türkiye’deki askerlik sisteminde son iki yıldır önemli değişiklikler meydana geliyor. Geçen sene çıkarılan bedelli askerlik kararından sonra askerlik sisteminin de değişeceği ve askerlik süresinde değişiklik olacağı bilgisi kamoyuna yansımıştı. Milli Savunma Bakanlığı’dan gelen yeni açıklama askerlik süresindeki konuşulanları doğrular nitelikte

Türk Silahlı Kuvvetlerinde mevcut şartlarda uzun dönem askerlik yapacak olan bir er 12 ay askerlik yapması gerekiyordu. Fakat son verilen bilgiler ışığında askerlik süresinin değişeceği ve tek tip askerlik sistemine geçileceği konusunda dikkat çekici açıklamalar geliyor.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığından gelen açıklamaya göre önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni askerlik sistemine yönelik önemli açıklamalar yapması bekleniyor

Konu ile ilgili en son Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Binbaşı Nadide Şebnem Aktop şunları söyledi: Önümüzdeki günlerde yeni askerlik sistemine yönelik çalışmamızı tamamlayıp Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız.”

HULUSİ AKAR: 'TEK TİP ASKERLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçtiğimiz hafta sorulan 'Tek tip askerlik sorusuna'  "Çalışıyoruz... Tek tip askerlik konusu herhangi şekilde geçici bir konu olmaycak. Eğer yapabilirsek Bakanlıklarla konuşarak görüşerek kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz .Bu bakımdan çalışma dikkatli ve hassas bir şekilde ilerliyor. Öyle bir şey yapabilelim ki bir daha tekrar tekara gündeme herkes öngörebilsin çalışmalarını planlayabilsin" şeklinde cevap verdi.

Hulusi Akar'ın bu açıklamasından sonra çalışmaların sona gelindiği bilgisi Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtilirken askerlik süresinde bir değişiklik olup olmaycağı merak ediliyor. Kamoyunda askerlik süresinin de değişeceği ve bu sürenin 9 ay olacağı konusunda söylentiler var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum