Askerlere bin çift ayakkabı

Askerlere bin çift ayakkabı

Tarihi Bedesten Çarşısı Kunduracılar Derneği tarafından toplanan bin çift ayakkabı Afrin’de görev yapan askerlerin evlerine dönerken giymeleri için AFAD yetkililerine teslim edildi

Toplanan bin çift ayakkabı Tarihi Bedesten Çarşısı Kunduracılar Derneği binasında düzenlenen törenle Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilerine teslim edildi. Teslim törenine, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mustafa Kuras, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek ve dernek üyeleri katıldı.

ONLARIN YANINDAYIZ

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker teslim töreninde yaptığı konuşmada, gönderilen ayakkabının adedinin önemli olmadığını belirterek, “Asıl olan gönlümüzün orada olduğun göstermektir. Kunduracılar Derneği de yaptığı çalışmalarla bunu göstermektedir” dedi. Yaşadığımız coğrafyanın önemine değinen Şeker, “Bir tarafta kış turizmi yapılıyor. Bir tarafta denize giriliyor. Bir taraftan si bizde, petrol bizde, denizler bizde bir yarım adayız. Coğrafi açıdan önemli bir yerdeyiz. Bu önemin sonucunda da düşmanlarımız oluyor” diye konuştu. Müslüman ve Türki devletlerin sığınabileceği tek limanın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu aktaran Rektör Şeker, “Biz elimizden geldiğince oların yanındayız. Maddi ve manevi yardımlarımızı onlara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

KONYA TEK YÜREK OLDU

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun da yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte Konya’nın tek yürek olup, ne yapabiliriz diye düşündüğünü belirterek, “Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşları, iş adamaları ve Konyalı vatandaşlarımız hepsi tek yürek olup, ‘Biz Zeytin Dalı Harekatı için ne yapabiliriz?’ diye AFAD’a, Kızılay’a ve çeşitli kumu kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek gerek kendi imkanlarıyla gerek belediyelerimizin imkanlarıyla Afrin’e tek yürek olmuştur” diye konuştu.

EVLERİNE DÖNERKEN PIRIL PIRIL GİYSİNLER

Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek ise yaptığı konuşmada dernek olarak bir sosyal sorumluluk projesini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını aktardı. Bu güne kadar 8 bin 300 çift ayakkabıyı Arakan, Suriye, Afrin ve ülkemizin çeşitli bölgelerine gönderdiklerini kaydeden Dölek, “Bu programımız ile bin çift ayakkabıyı göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerimizin Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda düğüne giden kahraman Mehmetçiklerimizin evine dönüşlerinde pırıl pırıl giymeleri için gönderiyor ve AFAD’a teslim ediyoruz” dedi. Dağıtım sırasında AFAD’dan yardım aldıklarını belirten Dölek, ayakkabıların da 15-20 yardımseverin desteği ile toplandığını söyledi.

ALİ İBİLEME

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.