Askeri Yargıtay İddia Ve Söylemlere Cevap Verdi

Askeri Yargıtay İddia Ve Söylemlere Cevap Verdi

Askeri Yargıtay Genel Sekreterliği son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, isimsiz veya sahte olarak oluşturulmuş isimlerle çeşitli şahıs ve kurumlara gönderilen, somut bilgi ve belge içermeyen mektuplara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,...

Askeri Yargıtay Genel Sekreterliği son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, isimsiz veya sahte olarak oluşturulmuş isimlerle çeşitli şahıs ve kurumlara gönderilen, somut bilgi ve belge içermeyen mektuplara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Askeri Yargıtay’da yargılanmakta olan bir askeri hâkimin açıklamaları şeklinde ve bir askeri Yargıtay üyesinin verdiği ifade içeriği olduğu belirtilerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Askeri Yargıtay’ın kurumsal kimliği ile bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik iddia ve söylemlerin giderek artan bir şekilde yer aldığı hatırlatıldı.

Yapısındaki idari ve adli denetim araçlarının tümünün etkin bir şekilde görev yapan kurumun başkan ve üyeleri hakkında suç ihbarı ile ilgili olarak işlem yapma yetki ve görevinin Askeri Yargıtay Genel Kurulu’na ve Askeri Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’na ait olduğunu vurgulanan 'Sekreterlik' yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Askeri Yargıtay içerisindeki paralel yapılanmaya ilişkin söylem ve iddialar kurumumuzca yasal girişim yapılmasını sağlayacak ve yeterli bir sonuca ulaşmayı temin edecek somut belgeye dayandığında ve somut bilgiler içerdiğinde gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır. Sözü edilen haberin; haber kayağı kişiler hakkında Askeri Yargıtay’da devam eden yargılama ile ilgili olarak temyiz incelemesinin Askeri Yargıtay Daireler Kurulu’nun 27 Ekim 2014 tarihli gündeminde olduğu, tamamlanan disiplin soruşturması nedeniyle Askeri Yargıtay Daireler Kurulu’nun 1 Aralık 2014 tarihinde toplanmaya çağrıldığı ve Askeri Yargıtay Soruşturma Kurulu tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği dikkate alındığında ilgili disiplin soruşturması, ceza soruşturması ve temyiz incelemesinin etki altına alınmasının amaçlandığı görülmektedir."

'ASKERİ YARGITAY'IN SESSİZLİĞİ, DİSİPLİN SORUŞTURMASI VE TEMYİZ İNCELEMESİ SONUÇLANINCAYA KADAR SÜRECEK'

Bugüne kadar yaptığı görev nedeniyle adli yargılamayı etkilemeye yönelik haberlere karşı açıklama yapmaktan uzak durma şeklindeki tutumun titizlikle sürdürüldüğü ve saygınlığına zarar vermemeye azami özen gösterildiği belirtilen Askeri Yargıtay açıklamasında, "Devam eden davalarda tarafsızlığına gölge düşürmemek amacıyla iddialarla ilgili sessizliğini sözü edilen disiplin soruşturması ve temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar sürdürecektir. Bununla birlikte Askeri Yargıtay’ın gerek kurumsal saygınlığına gerekse üyelerinin kişilik haklarına yönelik saldırı niteliğindeki iddialarla ilgili yasal başvuru haklarını kullanacağı bilinmelidir." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.