Askeri Bilgi Ve Belge Ele Geçirme Davasına Devam Edildi

Askeri Bilgi Ve Belge Ele Geçirme Davasına Devam Edildi

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 tutuksuz sanığın bulunduğu, tehdit ve şantajla gizli askeri bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi. Duruşmada Bilgin Özkaynak, Narin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların...

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 tutuksuz sanığın bulunduğu, tehdit ve şantajla gizli askeri bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi. Duruşmada Bilgin Özkaynak, Narin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların bazıları ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşmaya katılan Milli Savunma Bakanlığı avukatları, 'adil yargılamaya yardımcı olmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli Savunma Bakanlığı'ndan belge istenmesi durumunda yardımcı olmak' amacıyla müdahil olmak istedi. Talebe tepki gösteren sanık avukatları, müdahilliğin ancak 'zarar görme durumunda' olabileceğini, bakanlığın bir mağduriyetinin olmadığını belirterek talebin reddedilmesini istedi. Tekrar söz alan bakanlık avukatları, yargılanan kişileri, doğrudan suçlu ilan etmemek adına böyle bir gerekçe sunduklarını, ama bakanlığın olası suçtan mağdur olma ihtimaline karşılık müdahil olmak istediklerini söyleyerek taleplerini tekrarladı.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI TANIK OLSUN

Duruşmaya daha sonra sanık ifadeleri ve avukatların savunmalarıyla devam edildi. Sanık avukatlarından Nevzat Güleşen, sadece dijital verilerden yola çıkılarak suçlama yapılamayacağını belirtti. Askerlerin evlerinde bulunan bazı belgelerin kendilerine eğitim amaçlı verildiği yönünde savunma yaptıklarını hatırlatarak Deniz Harp Akademisi'nde de görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun tanık olarak dinlenmesini talep etti.

DELİLLER ÜZERİNDE DNA VE PARMAK İZİ İNCELEMESİ TALEP ETTİLER

Davanın öğleden sonra yapılan oturumunda sanıklar, aramalar sırasında ele geçirilen ve kendilerine ait olduğu iddia edilen deliller üzerinde parmak izi ve DNA incelemesi yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti de, delil niteliğindeki dijital materyaller üzerinde geçen süre dikkate alınarak parmak izi ve DNA incelemesi yapılıp yapılamayacağı, hususunun tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi. Sanık avukatlarından Nevzat Güleşen, Türkiye’de az sayıda adli bilişim uzmanı olduğunu ve İstanbul’da bulunduklarını, bunların dışında bu konuda Almanya ve ABD merkezli birkaç firmanın olduğunu ve buralardan faydalanılabileceğini söyledi. Av. Güleşen’in sözleri üzerine mahkeme heyetinin tebessüm ettiği görüldü. Taleplerin tamamlanmasının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.