Askeri Bilgi Ve Belge Ele Geçirme Davasına Devam Edildi

Askeri Bilgi Ve Belge Ele Geçirme Davasına Devam Edildi

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 tutuksuz sanığın bulunduğu, tehdit ve şantajla gizli askeri bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi.     Duruşmada bir öncesi celsede tahliye olan Bilgin Özkaynak, Narin...

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 tutuksuz sanığın bulunduğu, tehdit ve şantajla gizli askeri bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi.

    Duruşmada bir öncesi celsede tahliye olan Bilgin Özkaynak, Narin Korkmaz’ın da bulunduğu tutuksuz sanıkların bazıları ile avukatlar hazır bulundu. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlanan ek iddianameyle ilgili sanıkların ifadesi alınmaya başlandı. İfade veren sanıklar haklarındaki suçlamaların tamamını reddetti.

    Sanık avukatlarından Bilge Özer de, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında, delillerin hukuka uygun toplanmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı. Özer, görülen davada da delillerin hukuka uygun toplanmadığını iddia ederek tüm sanıkların beraat etmesi gerektiğini belirtti.

    Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, ifade veren sanıklara ceza almaları durumunda hükmün açıklamasının geriye bırakılması hükmünün uygulanıp uygulanmamasını isteyip istemediklerini sordu. Sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek bu maddeden yararlanmak istemediklerini belirtti.

    

    Sabah başlayan duruşma yarın devam edilmek üzere 17.30’a sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.