Asım Yıldırım'a Erdoğan'a hakaretten dava

Asım Yıldırım'a Erdoğan'a hakaretten dava

STV spikeri Asım Yıldırım hakkında Erdoğan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sıddık Çinko tarafından hazırlanan iddianamede, Asım Yıldırım isimli Twitter kullanıcısının 13-21 Aralık 2014'te Cumhurbaşkanı'na hakaret içerikli paylaşımlar yaptığının ihbar edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, beyanı alınan Yıldırım'ın, Twitter'daki şikayete konu kullanıcının kendisi olduğunu kabul ettiği aktarıldı.

İddianamede, Yıldırım'ın, söz konusu hesaptan yapılan paylaşımların da kendisi tarafından yapıldığını belirttiği kaydedilerek, ancak Cumhurbaşkanı'na yönelik bir tweeti dışında başka tweeti bulunmadığını, söz konusu paylaşımda da suç unsuru olmadığını söylediği anlatıldı.

Türk Ceza Kanunu'nun "Mağdurun belirlenmesi" başlıklı 126. maddesine de yer verilen iddianamede, söz konusu maddede "Mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır" şeklinde ifadelerin bulunduğu aktarıldı.

İddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli Yıldırım beyanında, soruşturmaya konu tweetleri Cumhurbaşkanı'na yönelik sarf etmediğini belirtmiş ise de ifadesindeki dolaylı anlatımları kamuoyuna yansıyan Hidayet Karaca isimli şahıs hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, bu kişinin fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde kendi profil resmi yaparak, bu kapsamdaki işlem ve eylemlerin Cumhurbaşkanı'ndan kaynaklandığını yansıtır şekilde, Cumhurbaşkanı'na yönelik paylaşılmış tweetler niteliğinde olduğu anlaşılmıştır."

Asım Yıldırım'ın TCK'nın 299. maddesindeki "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediği savunulan iddianamede, şüphelinin 1 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Suçun zincirleme suç kapsamında da değerlendirilmesi ve cezanın 4'te 1'den 4'te 3 oranına kadar artırılması da istenilen iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi.

Yıldırım'ın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.