‘Asıl gayemiz kalite’

‘Asıl gayemiz kalite’

Asıl amaçlarının çok sayıda öğrenciye sahip olmak olmadığını belirten (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “ Öğrencilerimizi kaliteli eğitim ile donatabilmek ve alanında uzman isimler yapabilmek tek gayemizdir” dedi

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu ve İstihbarat Şefi Emre Özgül, (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade'yi ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sade, Şen ve gazete çalışanlarına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Sade, ayrıca üniversitenin faaliyetleri ve yeni eğitim dönemi ile ilgili de bilgiler verdi. 

“BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAĞIZ”

Türkiye'de ciddi pilot açığı olduğunu söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, bu bölümde devlet üniversitelerinde hoca konusunda bir tıkanıklık yaşandığını ifade etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde uçuş akademilerinin kurulduğunu dile getiren Sade,  “Bir üniversite pilotaj bölümünü açıyor. Ortada ne uçak ne de bir pist var. 2 yıl öğrencileri teorik olarak donatıyorlar ve gönderiyorlar. Öğrenciler de hali ile sıkıntı çekiyor. Okul bitiyor, uçuş süresi doldurulamadığı için sıkıntılar artıyor. Ülkede bu alanda bir boşluk var” şeklinde konuştu. “Bu konuda akademik eğitim almak için Macaristan'a gidenler de var. Orada da doğru bir eğitim alınamıyor” diyen Sade, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “KTO Karatay Üniversitesi olarak böyle bir ortamda pilotaj bölümü açtık. Bizim, farklarımız var. Vakıf olduğumuz ve ücret politikamızı kendimiz belirlediğimiz için eğitim verecek pilotlarımızı rahatlıkla bulabiliyoruz. Biz, öğrencilerimizi alıp, başkalarına emanet etmeyeceğiz. Bu kapsamda uçuş akademimizi de kurduk. 4 yılda öğrenciyi mezun edeceğiz. Öğrencilerimize sertifikalarını ve diplomasını vereceğiz. Planör eğitimini sadece şuan Türk Hava Kurumu veriyor. Yani motorsuz uçak eğitimi. Biz, 2 tane planör aldık, inşallah bugünlerde gelecek. Öğrenciden ekstra ücret istemeden, mevcut ücret üzerinden planör eğitimlerini de vereceğiz. Bu eğitimi önemsiyoruz. Öğrencilerimiz ciddi şekilde diğer üniversite mezunlarına göre daha farklı olacak. Ücret almadan eğer bu bölümde okuyan öğrencilerimiz şartları sağlarsa ya Mühendislik Fakültelerinden ya da İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden onlara ikinci bir diploma imkânı tanıyacağız. Yine pistimizin yer alacağı alanın da tapusu çıktı. Ankara Yolu'nda 300 bin metrekarelik bir alanı pist olarak kullanacağız. 2020 yılının Mart ayına kadar inşallah pist meselesini de halletmiş olacağız. 4 uçağın getirilmesi ile ilgili de bağlantılar yapıldı.”

“TÜRKİYE'DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu açtıklarını da dile getiren Rektör Sade, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Türkiye'de bu isimde başka bir ilde yüksekokul yok. Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi var, TÜYAP Fuarcılığın yanında. Sanayinin ve iş dünyasının ara eleman ihtiyacının hızla karşılanması için bu yüksekokuldan öğrenciler yetiştirilecek. Yüksekokulda Dış Ticaret ve Mekatronik bölümlerini açtık. Öğrencilerimize bütün alt ve üstyapı olanakları sağlandı. Öğrencilerimiz, yerinde ve kaliteli eğitim alacak. Ayrıca toplam alanı 75, kapalı alanı da 45 bin metrekare olacak Mühendislik Fakültesi'nin temelleri atıldı. Derslik, idari bina, büyük laboratuvar binası bir de anaokulu ve kreşin bulunduğu alan inşa edeceğiz. Bizim amacımız öğrenci sayımızı artırmak değil, öğrencilerimizi kaliteli eğitim ile donatabilmek ve alanlarında ihtiyaç duyulan elemanı sağlayabilmektir.”

SALİH ACIBADEM

img_9953_1024x768.jpgimg_9957_1024x768.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.