Asiad: İstikrarlı Bir Ekonomi İçin Güven Ortamına Daha Fazla İhtiyaç Var

Asiad: İstikrarlı Bir Ekonomi İçin Güven Ortamına Daha Fazla İhtiyaç Var

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz, istikrarlı bir ekonomi için işbirliği ve güven ortamına daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz, istikrarlı bir ekonomi için işbirliği ve güven ortamına daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

ASİAD, Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nin (BUGİAD) Gıda Komitesi üyelerini ağırladı. ASİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz, burada yaptığı konuşmada, iş adamlarının ticari ilişkilerinin gelişmesi adına bu tür buluşmalardaki fikir alış verişinin önemli olduğuna işaret etti. Bölgesel ekonomilerin gelişmesinde bu işbirliklerinin katkısına değinen Kodaz, “İş adamlarının, yakın ilişkiler kurarak yeni ticari bağlantılar sağlamasında iş dünyasına yönelik sivil toplum kuruluşları büyük bir önem arz etmektedir. Bu kuruluşlar aracılığıyla ulusal ticari ağın artması ve üyelerimiz arasındaki bağların güçlenmesi sağlanmaktadır. Farklı bölge ve şehirler arasında gerçekleştirilen girişimlerle hem o şehirlerin ticaretine hem de milli ekonomiye büyük bir katkı sunulmaktadır.” şeklinde konuştu.

ASİAD olarak öncelikli hedeflerinin, ekonominin daha hızlı ve istikrarlı gelişimine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Kodaz, gıda sektörüne yönelik Mersin’de önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Ülke ekonomisini ayakta tutan temel taşların iş adamları olduğunu ifade eden Kodaz “Güven ortamı, istikrar, birlikte yaşama bilinci ve dayanışmanın, ekonomik istikrarın devam etmesinde çok önemli noktalardır. Yerli ve yabancı yatırımcılar da kendilerini, ticari ilişkilerini ve faaliyetlerini güvende hissettikleri ölçüde çalışmalarını artırmaktadır. Burada önemli olan bu güven ortamının sağlanmasında, birlik ve kardeşliğimizi bozabilecek durumlarla karşılaşılmaması için herkesin kendi sorumluluğunun farkında olması gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

BUGİAD Gıda Komitesi Başkanı Tayfun Kurdal ise bölgesel ekonomilerin birbirini tanıması ve yeni ticari kazanımların sağlanması adına böyle bir programı düzenlediği için ASİAD’a teşekkür etti. Tanışma ve diyalog kültürünün ve ortak bir paydada buluşmanın önemine değinen Kurdal, iş adamları olarak da bu düşünce etrafında ticari hayatın devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Program sonunda Kurdal, ASİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Kodaz’a hediye takdim etti.

BUGİAD heyeti, program kapsamında Mersin 8. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’nı da ziyaret etti. Bursalı iş adamları, fuara stantlı katılım sağlayan Mersin ASİAD üyeleri ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar ziyaretinin ardından programa fabrika ziyaretleriyle devam eden BUGİAD heyeti, birçok ticari görüşme gerçekleştirerek bağlantı sağladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.