Asi Gelinler Batı'dan, Uysal Gelinler İç Anadolu'dan

Asi Gelinler Batı'dan, Uysal Gelinler İç Anadolu'dan

Kayınvalidesine karşı uysal olan gelinlerin İç Anadolu'da, asi gelinlerin ise Batı'da yaşadığı ortaya çıktı. Teknoloji şirketi Samsung'un kurduğu www.hangisihakli.com sitesi tarafından yapılan konuyla ilgili anketten ilgi çekici sonuçlar...

Kayınvalidesine karşı uysal olan gelinlerin İç Anadolu'da, asi gelinlerin ise Batı'da yaşadığı ortaya çıktı.

Teknoloji şirketi Samsung'un kurduğu www.hangisihakli.com sitesi tarafından yapılan konuyla ilgili anketten ilgi çekici sonuçlar çıktı. Ankete katılan 620 kişinin verdiği cevaplar, kaynana-gelin çatışmasına farklı bir bakış açısı getirdi. Sorulara kayınvalidesinin seveceği cevapları veren gelinlerin büyük çoğunluğu İç Anadolu Bölgesi’nden çıktı. Asi gelinlerin büyük çoğunluğunun ise Türkiye’nin batısında yaşadığı tespit edildi. 'Tuzukuru' kesiminin ezici bölümünün ise İstanbul-Ankara-İzmir civarında yaşadığı belirlendi.

Çiftlerin düğün alışverişine bağımsız çıkmak istediğinin belirlendiği ankette, "Düğün alışverişine kiminle gidilmeli?" sorusuna yüzde 69’luk bir kesim "Çiftler kendi zevklerine göre halletsin." derken, yüzde 31’lik kesim "Bir büyük olmadan o işler olmaz." dedi. "Yılların tecrübesinden faydalanılmalı" diyenler ise azınlıkta yer aldı. "Bebeğin adına kimler karar vermeli?" sorusuna; "Biz Mira düşünüyoruz." diyerek popüler isimleri tercih edenlerin oranı yüzde 86 olurken, "Çok güzel kız, maşallah anneannesi gibi adı; Asuman olsun." diyenlerin oranı yüzde 14’de kaldı. Daha can alıcı bir yaklaşımla, "Bir erkek annesinin evinde yediği yemeği, karısı yaptığında yerse ne olur?" diye sorulduğunda ise "İnsan karısının elinden zehir olsa yer" diyenlerin oranı yüzde 73, "Annen görmesin o pırasayı yediğini, kadının yüreğine iner" diyenlerin oranı ise yüzde 27 olarak belirlendi.

Projeye yoğun ilgi gösteren katılımcılar, hikâyelerini www.hangisihakli.com sitesi üzerinden paylaştı. Hikayelerden bazıları proje sonunda Samsung Crystal Blue çamaşır makinesi kazandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.