Asgariye şartlı destek

Asgariye şartlı destek

Selçuk Öztürk, "Bin 300 TL asgari ücretle ilgili bazı net taleplerimiz var. KTO olarak yeni asgari ücret sisteminde haksız rekabetin engellenmesinine yönelik tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi

Konya Ticaret Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, oda binasında gerçekleşti. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda faaliyetleri ile gündemdeki konuları değerlendirdi. Başkan Öztürk, Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden beri Türkiye, terörün ve mülteci sorununun tüm dünyanın sorunu olduğunu, Suriye’de yaşanılanlara bu açıdan acilen tedbir alınması gerektiğini ifade ediyordu. Fransa tarihinin en büyük terör olayını yaşadı. Eğer Türkiye’nin 5 yıl önceden bu yana yaptığı çağrılara kulak asılsaydı, küresel terör çok önceden engellenmiş olabilirdi. O halde teröre karşı tüm dünyanın tepkisi aynı olmalıdır. Fransa’da veya Batı’da bir ülkede terör olduğunda İslamafobik, yabancı düşmanı ve ırkçı tepkiler sorunu daha derinleştirecektir. Bu noktada İslam dünyasına da büyük bir görev düşmektedir. Batı’nın teröre karşı taraflı tutumu dün, bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir ve İslam dünyasına karşı bir silah olarak kullanacaklardır. Kendi içimizde ayrışmalara, bölünmelere izin vermemeliyiz. İslam adını kullanan terör unsurlarının içimizde hayat bulmasına, büyümesine engel olmalıyız. Türkiye, Suriye’de Türkmen, Kürt nüfusun bölgede varlığını sürdürmesini istiyor. En başından beri doğru bir politika olduğuna inanıyoruz ve bu yönde alından kararların arkasında duruyoruz. Devlet olmanın gereği olarak da sınırlarımızı ihlal eden Rus uçağı düşürülmüştür. Rus tarafının gerginliği daha da artıracağını düşünmüyoruz. Türkiye Rusya için de önemli pazar. Enerjide; Türkiye, Rusya'nın Almanya'dan sonraki en büyük ikinci pazarı durumundadır. Burada ülke olarak asıl çıkarmamız gereken sonuç, dışa bağımlılığımız olan konularda daha çok çalışmamamız gerektiğidir. En kısa zmanda enerji itiyacımızı, savunma sistemleri ihityacımızı kendimiz karşılayabilecek düzeye gelmeliyiz” dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TALEPLERİMİZ VAR

İş dünyasının gündeminde olan asgari ücret artışı konusunda değerlendirmede bulunan Başkan Öztürk, “Türkiye’nin hedeflediği gelecek büyüklüğünde 25 bin dolara çıkacak kişi başı gelirde asgari ücretin de bin dolar seviyelerine geleceğine söylüyorduk. Türkiye’de çalışan ücretlerinin firmaların büyüklüğünden daha yüksek oranda artacağına vurgu yaparak tüm işletmelerimizin gelecek planlarını da buna göre yapmalarını ifade ediyorduk. 10 bin dolardan 25 bin dolar milli gelire yükselirken Türkiye’de bazı sektörlerin biteceğini de biliyorduk. Türkiye yeni ücret politikası ile yüksek katma değerli üretime, markalaşmaya, orta ve yüksek teknolojili üretim yapısına daha hızlı geçmek zorunda kalacaktır. Firmalarımız bu geçiş için daha çok çalışacaklardır. Kısa vadede değerlendirirsek bin 300 TL asgari ücretle ilgili bazı net taleplerimiz vardır. Konya Ticaret Odası olarak yeni asgari ücret sisteminde haksız rekabetin engellenmesinine yönelik tedbirlerin alınmasını istiyoruz. İhracatçı firmaların bazı sorunlar yaşayabilmesi ihtimaline karşın desteklenmesi gerekmektedir, ayrıca işveren üzerindeki yükün belli miktarının bir süre devlet tarafından karşılanması taleplerimizi de ilettik. Umut ediyoruz ki devletimiz geçiş sürecinde firmalarımıza gereken desteği verecektir” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum