Asgari ücret jestimiz 75 lira!

Asgari ücret jestimiz 75 lira!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılı için net 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Geçtiğimiz sene asgari ücret desteğinin 2019 yılı için son kez verildiğini açıklamamıza rağmen, bu sene zam oranının enflasyon oranının altında kalmaması için 2020 yılı için de 75 liralık asgari ücret desteğini vereceğiz. Asgari ücret desteği işçiye jestimizdi” diye konuştu.

BU NASIL JEST

Yaklaşık 7 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren asgari ücret, yüzde 15 arttılırken, bu zam işçi tarafını memnun etmedi. 2020 yılı için AGİ dahil net 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücret rakamına, Türk-İş masadan kalkarak tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise asgari ücret görüşmeleri başlamadan önce “Geldikleri noktayı görelim, jestimizi yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

YOKSULLUK SINIRINI 7 BİN 532 LİRA

Hürriyet’in haberine göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet olarak rollerinin işçi ve işveren arasında hakem olmak olduğunu söylerken, “Geçtiğimiz sene asgari ücret desteğinin 2019 yılı için son kez verildiğini açıklamamıza rağmen, bu sene zam oranının enflasyon oranının altında kalmaması için 2020 yılı için de 75 liralık asgari ücret desteğini vereceğiz” diyen Selçuk, “Asgari ücret desteği işçiye jestimizdi. Bir işçi bazında düşünüldüğünde düşük bir rakam olarak görülse de, bu desteğin toplam maliyeti 6 milyar liranın üstünde. Hem işçimiz hem de işverenimiz için önemli bir destek” açıklamasında bulundu. Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Aralık 2019 dönemi için açlık ve yoksulluk sınırı verilerini hesaplamış, yoksulluk sınırını 7 bin 532 lira olarak belirlemişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum