Artık sokağa izinsiz çıkana müsamaha yok

Artık sokağa izinsiz çıkana müsamaha yok

Başbakan Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesinin ardından yaptığı açıklamada sokak eylemlerine karşı alınacak tutumu belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz için düzenlenen cenaze töreninin ardından yaptığı konuşmada bundan sonra sokak eylemlerine karşı nasıl bir tavır alınacağının ipuçlarını da verdi.

"BİR DAKİKA BİLE MÜSAMAHA YOK"

Davutoğlu, seçimlere kadar provokasyonların devam edebileceğini söyleyerek “Sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"2013 SENARYOSU TEKRAR UYGULANMAK İSTENİYOR"

Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Sorumluluk sahibi herkese hitap ederek söylüyorum: 2013 senaryosu tekrar uygulanmak isteniyor. Yani çözüm süreci ivme kazanmışken, provoke edilmişken, arkasından etnik ve mezhebî fay hatları harekete geçirilmeye çalışılıyor. Reyhanlı'da bunu yaptılar, Gezi'de de bunu yaptılar. Şimdi de Adalet Sarayı'na saldırarak yapmaya çalışıyorlar. Eğer birileri, yurtiçi ve yurtdışında bağlantılı olan birileri ve bazı istihbarat örgütleri, bir mesele çözülmeye çalışılırken, diğer meseleyi kaşımaya çalışalım diye bir oyuna kalkışırsa, karşılarında kararlı, dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti bulurlar.

Biz bu oyuna hiçbir şekilde kurban etmeyiz. Ve bunlar, dünkü bu tavrı sergileyen basın mensuplarının oluşturduğu cephe. Öbür tarafta, birbirlerine ihtilaflı siyasilerin oluşturduğu, özgürlüklerin korunması ve İç Güvenlik Reformu'na karşı nasıl omuz omuza verdiklerini gördük. Böyle bir şer ittifak içinde, böyle bir terör saldırısından sonra, Gezi Parkı benzeri provokasyonlara yönelmek isterlerse, şimdiden uyarıyorum. Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler korunacaktır. Seçim güvenliği içinde herkes özgür seçim kampanyası yapabilecektir, meydanlara çıkabilecektir.

"SOKAĞA İZİNSİZ ÇIKANA MÜSAMAHA YOK"

Ama geçen hafta çıkan İç Güvenlik Yasası doğrultusunda, yasal zemin de kazanmış şekilde, bir kişi dahi yüzünü örterek şiddete, molotof kokteyline yönelir ve bu toplumun geleceğini tehdit eden tavır sergilerse, şimdiden çok açık söylüyorum, hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir.

Kim olursa olsun, ne niyetle olursa olsun, sokağa izinsiz şekilde çıkarak ülke güvenliğini tehdit edene karşı müsamaha gösterilmeyecektir. Bir dakika dahi müsamaha gösterilmeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.