Dr. İbrahim Büyükeken

Dr. İbrahim Büyükeken

Artık inceldiği yerden kopsun!

Artık inceldiği yerden kopsun!

2016 yılına girerken "yeni yılın ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini" dilemiştim. Tek dileğim buydu. 2015 yılında yaşadığımız acıları 2016'da yaşamayalım, askerimiz, polisimiz şehit olmasın istiyordum. 2016 yılı hayatım boyunca hatırlamak istemeyeceğim bir yıl olacak...Kaç ocağa ateş düştü, kaç çocuk yetim kaldı...

**

Ocak ayında başlayan kalleş saldırıların ardı arkası kesilmedi. 2016 yılında neredeyse her iki haftaya bir bombalı saldırı oldu. Ocak ayının ilk haftasında Sultan Ahmet Meydanı'nda DAEŞ terör örgütü üyesi bir canlı bomba kendini patlattı. Ülkemizde misafir olan 13 Alman turist hayatını kaybetti..Terörün acımasız yüzüne herkes şahit oldu...

**

Almanya'nın ve diğer Avrupa ülkelerinin teröre kucak açmasının bedelini masum Alman turistler canlarıyla ödedi. Bir hafta sonra yani 22 Ocak'ta PKK terör örgütü Diyarbakır'da polis lojmanları yakınında bombalı aracı patlattı. 2'si bebek 6 kişi hayatını kaybetti. Minicik bedenleri teröre kurban verdik. Onları albayraklı tabutlarda gördüğümüz an yüreklerimizde fırtınalar koptu..

**

Ne ABD ne de Avrupalı müttefiklerimiz (!) bizi hiç anlamadı. Hatta bazı Müslüman kardeşlerimiz (!) bile bizi yalnız bıraktı. En zor günümüzde sırtımızdan hançerledik. Teröre kurban verdiğimiz bebekler bile Avrupalı devletlerin ve sözde müttefikimiz ABD'nın vicdanını harekete geçiremedi. Dünyanın en yalnız milletiyiz maalesef. Dostumuzdan çok düşmanımız var...

**

17 Şubat'ta PKK'nın uzantısı TAK bombalı araçla saldırdı. 29 insanımız şehit oldu. Kurbanlar arasında Gülşen Yıldız isimli gazeteci de vardı. Kendisiyle Konya'daki Tarım Fuarı'nda tanışmıştım. Nice canlar gitti. Geride yürek burkan hikayeler ve yetimler bıraktılar. Onları da unuttuk gittik.13 Mart'ta terör örgütü yine Ankara'da bomba patlattı. 37 insanımız şehit oldu.

**

Kana koymadılar vampirler. Masum insanlarının kanını içmekten bıkmadılar. 6 gün sonra bu kez DAEŞ'li haydutlar İstanbul'da canlı bomba patlattı. Yine ülkemizde misafir olan turistler hayatını kaybetti. 31 Mart'ta PKK yine sahneye çıktı ve 7 polisimiz şehit oldu...

**

27 Nisan tarihinde  TAK bu kez Evliyalar Şehri Yeşil Bursa'yı hedef aldı.  Çok şükür teröristten başka kimse hayatını kaybetmedi.. 1 Mayıs'ta Gaziantep'i hedef aldılar. 2 polisimiz şehit oldu. 12 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK'lılara ait bomba yüklü bir kamyonun patladı, 16 kişi öldü... Köylülerin cesetlerini bile bulamadılar..

**

7 Haziran'da İstanbul Vezneciler'de Zevik kuvvet aracını hedef alan saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. 8 Haziran Mardin Midyat'ta Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ikisi polis dört kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı yine aynı malum terör örgütleri üstlendi.

**

28 Haziran'da mübarek Ramazan akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda IŞİD mensubu üç kişinin silahlı saldırısı sonucu 45 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi de yaralandı. 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihanetiyle karşılaştı. Üniformaları teröristlerin kurşunlarıyla bombalarıyla 241 insanımız şehit oldu... 

**

1 Ağustos'ta Bingöl'de çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse yönelik bombalı saldırıda 7 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. Saldırıyı bu kez PKK üstlendi...16 Ağustos Diybakır Çınar'da 5 polis memuru şehit oldu, biri çocuk 2 sivil hayatını kaybetti..

**

17 Ağustos'ta Van'da 4 kişi hayatını kaybetti. 18 Ağustos'ta Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lıların düzenlediği bombalı araç saldırısında 5 güvenlik görevlisi şehit oldu. 20 Ağustos'ta Gaziantep’te bir kına gecesine yapılan intihar saldırısında 52 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı yapanlar DAEŞ'li teröristler çıktı.

**

26 Ağustos'ta Şırnak'ın Cizre ilçesinde 11 polis şehit oldu, 78 kişi de yaralandı. 4 Kasım'da Diyarbakır Bağlar'da bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 2’si polis 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı hem IŞİD hem de PKK bağlantılı TAK üstlendi.  24 Kasım'da Adana'da bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı.

**

Ve 10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena'nın önünde seyir halindeki bir araç patlatıldı. Bundan 45 saniye sonra da, hemen yakınındaki Maçka Parkı'nda bir canlı bomba kendini patlattı. 44 canımız gitti. 30'dan fazla emniyet mensubumuz şehit oldu. Şehitlerden 3'ü Konyalıydı. Şehit Polis Emre Horoz geride 7 aylık ikiz bebeklerini yetim bıraktı..

**

Memleketin her köşesine şehit ateşi düştü.  Toplumda ilk defa kardeşlik, sağduyu (!) gibi çağrıların artık bir anlamı kalmadığına şahit olduk. Toplumda artık "İnceldiği yerden kopsun" mantığı artık kabul görüyor.. Bıçak kemiğe dayandı açıklamasının artık son kullanma tarihi geçti. Bıçak kemiği kesti artık. Sabır taşı çatladı, sabrımız sınırları taştı artık.

**

DAEŞ, PKK, TAK, FETÖ, DHKP-C, TİKKO..  Lanet terör örgütleri. Alfabede yer bırakmadınız ama bu unutmayın ülke size mezar olacak... Son 1.5 yılda binlerce insanımız hikayeleriyle birlikte aramızdan ayrıldı gitti. Artık bu acılara dayanacak gücümüz kaldı. Gerçekten inceldiği yerden kopsun gitsin...Bundan sonra merhamet yok....

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. İbrahim Büyükeken Arşivi
SON YAZILAR