Artık gözaltına alabilecekler!

Artık gözaltına alabilecekler!

AK Parti'nin Meclis'e verdiği yasa teklifi ile birlikte artık bekçiler gerekli gördüğünde şahısları gözaltına alabilecekler. İşte bekçilerin yeni yetkileri...

Çarşı ve mahalle bekçilerine yeni yetkiler geliyor. AK Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifi ile birlikte bekçiler kimlik sorabilecek gerekli gördüğünde şahısları gözaltına alıp karakola götürebilecekler.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çarşı ve mahalle bekçilerine halka yardım, vatandaşlardan kimlik sorabilme ve adli görevler verilmesini de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı.

BEKÇİLER KİMLİK SORABİLECEK VE GÖZALTINA ALABİLECEK

Kanun teklifi 18 maddeden oluşuyor ve bekçilere yeni yetkiler geliyor. Bekçiler, olay çıktığı zaman suçluları gözaltına alıp genel kolluk kuvvetine bildirecek. Bekçiler daha önce polisle beraber çalışıyordu; düzenleme ile artık Jandarma ile de çalışabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verdiği yetki ile kimlik sorabilme yetkisi bulunan bekçilerin, kimlik sorma yetkisi artık Meclis'e sunulan yasa teklifi ile artık resmileşecek.

MÜDAHALE YETKİSİ

Suç işlenme anında veya hemen sonrasında suçlulara müdahalede bulunmak, suç mahallindeki kanıtları muhafaza altına almak, delillerin kaybolmamasını sağlamak, ortadan kaldırılmasını engellemek de bekçilerin görevleri arasında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum