Arsenal: 4 – Galatasaray: 1

Arsenal: 4 – Galatasaray: 1

Stat: Emirates Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalyan Futbol Federasyonu)Arsenal: Szczesny, Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Chambers, Cazorla, Flamini, Mesut (Dk. 77 Wilshere), Chamberlain (Dk .68 Rosicky), Welbeck,.

Stat: Emirates

Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalyan Futbol Federasyonu)

Arsenal: Szczesny, Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Chambers, Cazorla, Flamini, Mesut (Dk. 77 Wilshere), Chamberlain (Dk .68 Rosicky), Welbeck, Alexis Sanches (Dk. 61 Ospina)

Galatasaray: Muslera, Chedjou, Semih, Veysel (Dk. 68 Umut), Alex Telles, Sneijder, Melo, Dzemaili, Yekta (Dk. 46 Hamit Altıntop), Pandev (Dk. 68 Bruma), Burak Yılmaz

Goller: Dk. 22, 30 ve 52 Danny Welbeck, Dk. 41 Alexis Sanches (Arsenal), Dk. 63 Burak Yılmaz (penaltı) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 61 Szczesny (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 34 Melo, Dk. 43 Dzemaili (Galatasaray), Dk. 44 Flamini (Arsenal)

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. hafta maçında Arsenal, konuk ettiği temsilcimiz Galatasaray'ı 4-1 mağlup etti.

Londra'daki Emirates Stadium'da oynanan ve İtalyan hakem Gianluca Rocchi'nin yönettiği maçta Arsenal'in gollerini 22, 30 ve 52. dakikalarda Danny Welbeck, 41. dakikada ise Alexis Sánchez kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü ise 63. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz attı.

Arsenal'de kaleci Szczesny'i 61. dakikada ceza sahası içinde Burak Yılmaz'ı düşürdüğü için hem penaltıya neden oldu hem de son adam uygulamasından gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Grupta oynanan diğer maçta ise Borussia Dortmund deplasmanda Belçika temsilcisi Anderlecht'i 3-0 mağlup ederken puanını da 6'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Galatasaray'ı 4-1 mağlup eden Arsenal 3 puanla 2. sırada yeralırken, Galatasaray 1 puan ve averajla 3., Anderlecht ise yine 1 puan ve averajla 4. sırada yer aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

22. dakikada hızlı gelişen atakta Alexis Sanchez'in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Danny Welbeck plase vuruşu ile kaleci Muslera'nın yanından topu filelere gönderdi: 1-0.

34. dakikada Arsenal farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Galatasaray savunmasında büyük hata Arsenal'e ikinci golü getirdi. Chedjou'nun kısa kalan geri pası Danny Welbeck'in kaleciyle karşı karşıya kalmasına sebep olunca Danny Welbeck, plase vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-0.

41. dakikada Arsenal farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada Mesut'un pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Alexis Sanchez, topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0.

57. dakikada Arsenal farkı 4'e çıkardı. Bu dakikada defansın arkasına atılan ara pasına hareketlenen Danny Welbeck, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Arsenalli oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-0.

61. dakikada Arsenal 10 kişi kaldı, Galatasaray ise penaltı kazandı. Bu dakikada Goran Pandev'in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, kaleci Szczesny'yi çalımlarken yerde kaldı. Hakem Gianluca Rocchi, penaltı noktasını işaret etti ve son adam uygulamasıyla da kaleci Szczesny'yi kırmızı kart ile oyundan attı.

63. dakikada Galatasaray, farkı 3'e indirdi. Sarı kırmızılı ekipte kazanılan penaltıya Burak Yılmaz kullandı ve vuruşunda kaleci Ospina sol köşeye, top ise sağ köşeye giderek filelerle buluştu: 4-1.

Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. hafta mücadelesinin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Arsenal, Galatasaray'ı 4-1 mağlup etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.