Arnavutluk'ta Kutlu Doğum Programı

Arnavutluk'ta Kutlu Doğum Programı

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da kutlu doğum programı 9. kez düzenlendi.Diyanet İşleri Başkanlığı ve SEMA vakfı tarafından Kongreler Sarayı'nda düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz, insanlığın gururu’ başlıklı programa Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanı Skender.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da kutlu doğum programı 9. kez düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve SEMA vakfı tarafından Kongreler Sarayı'nda düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz, insanlığın gururu’ başlıklı programa Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanı Skender Bruçaj, Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erjon Veliaj, Tiran Belediyesi Başkanı ve aynı zamanda Demokrat Parti başkanı Lulezim Basha, Dünya Bektaşileri Federasyonu Başkanı Haxhi Dede Edmond Brahimaj ve binlerce kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Skender Bruçaj, 14 asır önce karanlık dönemlerde Peygamber Efendimizin (s.a.s.) insan hakları konusunda bir çığır açtığını, kadın-engelli-çocuk açısından insana yakışan değerler kattığını ifade etti. Bruçaj, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) gelişiyle beraber yeni bir barış dönemi geldiğini vurguladı.

Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erjon Veliaj ise Peygamber Efendimizin (s.a.s.) merhamet, adalet, vatanseverlik gibi özellikleri en üst seviyede temsil ettiğini dile getirdi. Veliaj, Arnavutluk'ta din anlayışının şekillenmesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın büyük bir katkı sağladığını ifade etti.

Bektaşi Dedesi Edmond Brahimaj da Diyanet İşleri Başkanığı'nın etkinlik dolayısıyla tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından ilahi ve şiir dinletisiyle program sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.