Arınç'tan Kimse Yok Mu Cevabı: Böyle Bir Kararın İmzalandığını Ben Duymadım

Arınç'tan Kimse Yok Mu Cevabı: Böyle Bir Kararın İmzalandığını Ben Duymadım

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kimse Yok mu'nun 'kamu yararı' hakkının kaldırılacağına ilişkin haberlere, "Böyle bir kararın imzalandığını ben duymadım"...

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kimse Yok mu'nun 'kamu yararı' hakkının kaldırılacağına ilişkin haberlere, "Böyle bir kararın imzalandığını ben duymadım" diye cevap verdi. Arınç, "Dün verdik, bugün alıyoruz gibi bir karar alma olmaz." ifadelerini kullandı.

Arıç şunları söyledi; "Bugünkü gündemimizde böyle bir şey konuşulmadı. Ama böyle bir sorunun geleceğini bana ilettiler. Böyle bir kararın imzalandığını ben duymadım. Kamu yararına çalışan dernek ve vakıflar o kadar çok fazla olmuşlar ki geçmiştin bu yana. Baktık, bazıları çalışmıyorlar, bazıları uykuya yatmışlar. Bunlara bakıyoruz. Bunlar kanun ve kurallar çerçevesinde faaliyet yaptığını kontrol ediyoruz. Maliye Bakanlığımıza ve Bakanlar Kurulumu'za intikal ettiriliyor. Bunlara yönelik geri alma işlemi de yapılıyor. Bahsettiğiniz kurumun hizmetler yaptığını biliyoruz. Böyle bir kararın henüz yayınlanmadığını ve bu konuda yapılan spekülasyonların veya gerçek haberde olabilir henüz sonuçlanmadığını söylemekle yetineyim. Dün verdik, bugün alıyoruz gibi bir karar alma olmaz. Böyle birşey diğer vakıf ve derneklere bakarak olamaz da diyemiyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.