Arınç: Demokrasi Günün Birinde Mutlaka Bu Ülkeye Gelecektir

Arınç: Demokrasi Günün Birinde Mutlaka Bu Ülkeye Gelecektir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle dağa çıkmadıklarını söyledi. Arınç, “Çünkü demokrasi o kadar güçlü bir silahtır ki günün birinde mutlaka demokrasi, özgürlükler bu ülkeye gelecektir.”...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle dağa çıkmadıklarını söyledi. Arınç, “Çünkü demokrasi o kadar güçlü bir silahtır ki günün birinde mutlaka demokrasi, özgürlükler bu ülkeye gelecektir.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Programı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, "Çok şükür 5 milyona aşkın üniversite ve yüksek öğretim öğrencisinin bulunduğu Türkiye’de biz dinamik bir neslin eğitim aldığı bir evre yaşıyoruz. Bu dinamik yaşanan süreç içerisinde yapacağımız tek şey eğitimin nitelikli olmasıdır, iyi insan yetiştirmektir.” açıklamasını yaptı.

Artık üniversitelerde baş örtüsünün serbest olduğunu anlatan Arınç, dünyada kılık kıyafete yasak getiren Türkiye ve İran’dan başka bir ülkenin olmadığını söyledi. Arınç, şunları söyledi: “İran’a giderseniz ve kadınsanız kısmen de olsa mutlaka başınızı örtmek zorundasınız. Türkiye’ye gelirseniz mutlaka başınızı açmak zorundasınız. İkisinin birbirinden farkı var mı? Bir tarafta zorla başını örttürüyorlar bir tarafta zorla başını açıyorlar. İkisi de yanlış. Bunu bırakacaksınız herkes kendi iradesiyle yapacak. Ama bunu yapmadılar zorbalıkla başlardan örtüler alındı.”

Geçmişte kendi kızının da başörtüsünden dolayı sıkıntılar yaşadığını belirten Arınç, "Çocuklarımız ağladılar, ruhsal problemler ortaya çıkmaya başladı. 15 sene evvel tuvalet penceresinden girip kapıdan yaka paça atılan kızımı hatırladım. Çok şükür bugün 5 milyon öğrenciden hiç biri kılık kıyafeti için artık horlanmamaktadır. O acı günleri yaşayan bizler devlete isyan etmedik, suç işlemedik, dağa da çıkmadık ve elimize de silah almadık. Çünkü demokrasi o kadar güçlü bir silahtır ki günün birinde mutlaka demokrasi, özgürlükler bu ülkeye gelecektir. Ve millet iradesiyle geçmişte yaşanılan olumsuzluklar bir daha karşılaşmayacaktır diye düşündük.” diye konuştu.

Üniversitelerin özgür alanlar olduğunu kaydeden Arınç “Hani fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür insanların yetişmesinin arzu ediyor ya büyük Atatürk. Eğer böyleyse geçmişten günümüze üniversiteler özgür olmalıydı. Bugün kimler bu ülkede özgürlük yoktur despotizm vardır diyorsa yalan söylüyor, yanlış söylüyor. Onlar geçmişteydi.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.