Arınç: 3 Aydan Bu Yana Uykularımızın Kaçtığı Günler Yaşadık

Arınç: 3 Aydan Bu Yana Uykularımızın Kaçtığı Günler Yaşadık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IŞİD'in yaklaşık 3 aydır elinde bulunan 49 rehinenin kurtarılması ile ilgili, "Bu kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini aldık, büyük bir sevinç duyduk, hepimiz bayram ettik. Çünkü maalesef 3 aydan...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IŞİD'in yaklaşık 3 aydır elinde bulunan 49 rehinenin kurtarılması ile ilgili, "Bu kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini aldık, büyük bir sevinç duyduk, hepimiz bayram ettik. Çünkü maalesef 3 aydan bu yana her geç en gün hepimizi üzen, alacağımız haberlerin endişesi ile gerçekten uykularımızın kaçtığı günleri yaşadık." dedi. En büyük başarının Milli İstihbarat Teşkilatı'nın olduğunu belirten Arınç, ona yardımcı olan unsurlara da teşekkür etti.

Bursa'da Vanlı işadamları ile kahvaltıda bir araya gelen Arınç, IŞİD'in rehin tuttuğu 49 rehinin kurtarılması konusunda açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde sevindirici haberi aldıklarını belirten Arınç, 3 aya aşkın bir zamandır Musul'da, içlerinde konsolosluk görevlileri, polisler ve ailelerinin yer aldığı, 3'ü yerel halktan olan 49 kişinin rehin tutulduğunu hatırlattı.

"BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADIK, BAYRAM ETTİK"

Arınç, şunları dile getirdi: "Bu kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini aldık, büyük bir sevinç duyduk, hepimiz bayram ettik. Çünkü maalesef 3 aydan bu yana her geçen gün hepimizi üzen, alacağımız haberlerin endişesi ile gerçekten uykularımızın kaçtığı günleri yaşadık. Hükümet olarak da bireyler olarak da hepimizin gönlü bu kardeşlerimiz ile birlikteydi. Her gün açıklama yaparken, ailelerini ve milletimizi teskin etmek düşüncesi ile ne kısa zamanda kavuşacağız, kucaklaşacağız, merak etmeyin, bulundukları yeri biliyoruz, irtibatlarımız var ama kazasız belasız, burunları bile kanamadan kurtulmaları için çalışıyoruz demiştik. Bugün sabah saatlerinde takriben 5 gibi, 49 vatandaşımızın, diğer 3'ü orada mı kaldı bize mi geldi bilemiyorum, tamamen kurtulmuş olduklarını ve şuanda Şunlıurfa'da bulunduklarını biliyoruz."

"KARDEŞLERİMİZDEN GELECEK HABERİ BEKLİYORDUK"

Dün Başbakan Davutoğlu'nu Azerbaycan'a uğurladıklarını ve vekaletin kendisinde olduğunu belirten Arınç, "Dünkü gelişmeler, sınırdan içeri girişler olduğu şeklindeydi. Ancak kulağımızda şüphesiz bu kardeşlerimizin gelecek haberi bekliyordu. Gece saatlerinde bazı görüşmelerimiz oldu, sabah da bu hayırlı haberi duyduk. Ben başbakanlığın uçağı geldi şuanda Yenişehir'de onunla Ankara'ya döneceğim. Başbakanımızı Urfa'dan gelişlerinde karşılamak istiyorum." diye konuştu.

"Dışımızda gelişen olaylar Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor" diyen Arınç, şöyle devam etti: "4 yıldan bu yana Suriye'ye birkaç yıldan bu yana da Irak'ta çıkan yeni gelişmeler Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor. Güvenliğimiz, sosyal politikalar, siyasi sebepler açısından. Türkiye'de de yeni bir hükümet kuruldu. Önce Kıbrıs'a bir ziyaretimiz oldu, şimdi Azerbaycan, daha sonra da BM'de, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Dışişleri Bakanımızın, Milli Savunma Bakanımızın da katılacağı toplantılar yapılacak. Gelişmeler üzerinde herkes müteyakkızdır. Bütün bu olumsuz görünen gelişmelerin hepsinin üstesinden geleceğiz. Hükümetimiz güçlü, milletimiz birlik ve bütünlük içerisinde. İnşallah son yaşanan endişe verici olayların hepsinin ortadan kalktığını ve Türkiye'nin dış politikasının ne kadar isabetli, ne kadar insancıl ve ne kadar vicdanlara yönelik bir politika olduğunu bütün dünya görmüş olacak."

"MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATIMIZA VE ONA YARDIMCI OLAN UNSURLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadını ile çocuğu ile erkeği ile görevlisi ve sivili ile kurtulan o yurttaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum, selamlıyorum, bağrıma basıyorum. Başta başbakanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Çünkü her gün uykular kaçacak şekilde bu olay takip edilmiştir. Şüphesiz en büyük başarı da Milli İstihbarat Teşkilatımızındır. O günden bu yana yerel bütün unsurları işin içerisine koymak suretiyle, kazasız belasız, yurttaşlarımızın Türkiye'ye getirilmesiydi. Bu görevi alnının akıyla istihbarat teşkilatımız ifa etmiştir, ona yardımcı olan unsurlara da çok teşekkür ediyorum. Türkiye'yi güzel günler içinde göreceğiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.