Ardahan'da Sütün İlçelere Göre Fiyatlandırılmasına Tepki Var

Ardahan'da Sütün İlçelere Göre Fiyatlandırılmasına Tepki Var

Ardahan'da süt fiyatlarının ilçelere göre farklı fiyatlandırılarak alınmasına ve satılmasına Süt Üreticiler Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Usanmaz'dan tepki gösterdi. Usanmaz, "Göle ilçemizde satılan sütlerin rengi beyaz olduğundan...

Ardahan'da süt fiyatlarının ilçelere göre farklı fiyatlandırılarak alınmasına ve satılmasına Süt Üreticiler Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Usanmaz'dan tepki gösterdi. Usanmaz, "Göle ilçemizde satılan sütlerin rengi beyaz olduğundan 1200 veya 1300 kuruştan satın alınıyor. Ardahan merkez ve diğer ilçelerimizdeki sütlerin rengi siyah mı? 80 veya 90 kuruş arasında fiyatla alınıyor." diye sordu.

Ardahan’da mandıralara süt veren süt üreticilerinin mağdur edildiğini aynı zamanda yok pahasına sütlerini mandıracılara verdiklerini bu sebepten dolayı süt üretici köylülerin kendilerini geliştiremediğini ve günümüz şartlarına uyum sağlamakta zorladıklarını vurgulayan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yavuz Usanmaz, süt üreticileri, süt toplayıcı firmaların uyguladıkları politikalardan oldukça mağdur durumda. Süt toplayan firmaların sütün fiyatını düşürmek için her türlü girişimlerde bulunduklarını bilmekteyiz. Eğer süt üreticileri ile mandıracılar arasındaki ücret sorunu çözülmediği taktirde, kaliteli süt ürünleri üretmek mümkün olmayacaktır." dedi.

Usanmaz, sütü alan mandıracıların kendilerine göre bölgeleri parsellediğini kimsenin bir başkasının alanına girmediğini de iddia ederek,"Üreticileri kendilerine mahkum eder hale getiriyorlar. Üretici birliği olarak sütlerin veritabanının kayıt altına almadığımız için üretici sağlıklı ve hijyenik ortamda sağma sistemine yönlendirmek mümkün olmuyor. Bu nedenle birlik olarak yetkili bir kurumun başkanlığında mandıracı ve sanayiciler ile bir araya gelerek konuları detaylı olarak sağlıklı bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.